İtalya'daki helikopter kazasındaki soruşturma derinleşiyor! Her detayı yürekleri yaktı

İtalya'daki helikopter kazasında 7 kişi can verdi. Savcılığın başlattığı cinayet soruşturması derinleşti. Yetkililer, olayın aydınlatacak başka görgü tanıkları bulmak için harekete geçti... Enkazı bulan dağcı Moreno Caprifogli'nin sözleri ise tüyler ürpertti: Helikopter parçalara ayrılmıştı ve yanmıştı. Her yer petrol kokuyordu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2022 Güncelleme 15 Haziran 2022, 06:59
İtalya’daki helikopter kazasındaki soruşturma derinleşiyor! Her detayı yürekleri yaktı

İÇİNDEKİLER

Dünya, İtalya'daki helikopter kazasının şokunu atlatamadı. Korkunç olay perşembe günü yaşandı. Lucca kentinden havalanan A119 Koala Agusta tipi helikopter bir süre sonra radardan çıktı. İçinde İtalyan pilot Corrado Levorin, 4 Eczacıbaşı Holding çalışanı ile 2 Lübnanlı işadamı vardı. 3 gün süren arama çalışmalarının ardından enkaza bin 900 metre yükseklikteki Apenin Dağı'nda ulaşıldı. Kazada ne yazık ki sağ kurtulan olmadı. Yetkililer, kazayla ilgili cinayet soruşturması başlatırken ortaya çıkan detaylar şaşkınlık yarattı! Buna göre Corrado Levorin'in kontrolündeki helikopterden kara kutu çıkmadı! Uzmanlar, kazanın neden gerçekleştiğinin sır olarak kalacağını açıkladı. Bunun üzerine kazanın aydınlatılması için başka görgü tanıkları aranmaya başlandı. Arama kurtarma ekibinden Simone Baroncini, "Olay yerine gittiğimizde her yerde petrol vardı. 5 kişinin cenazesine ulaştık, pilot halen koltuğunda kemerle bağlıydı, diğer iki kişinin cansız bedenini metaller arasından bulduk" ifadesini kullandı. Sabah çıktığı koşu sırasında enkazı bulan Moreno Caprifogli de olay anını şöyle anlattı: "Yerde parçalar gördüm. Çöp sandım. Dikkatli bakınca, bunun aranan helikopter olduğunu anladım. Enkaz yanmıştı her yer petrol kokuyordu. Bölgede telefon çekmiyordu. 3 kilometre daha gittikten sonra yetkililere haber verdim.



HELİKOPTER KAZASINDA SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
İtalyan dağcı Moreno Caprifogli, enkazı bulup yetkililere haber verdi.



SON KARE
Soruşturmada, her detay yürekleri yaktı. Eczacıbaşı çalışanı Altuğ Erbil, Arif Cez, İlker Uçak ve Serhat Kenar'ın trafik kazadan saatler önce bu kareyi çektirdiği ortaya çıktı. İtalyan basını bu kareyi "Trajik kazadan önce son gülüş" notuyla paylaştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN