Başkent Ankara sele teslim! Çaresiz kalan vatandaş arabasındaki suyu karton bardakla boşalttı

Sağanak yağış ile birlikte başkent Ankara sele teslim oldu. Sokakları su basarken araçlar caddelerde sürüklendi. Bir sürücünün aracındaki sel sularını karton bardakla boşaltması ise dikkati çekti. Öte yandan CHP'li Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı yetersizliği bir kez daha gözler önüne serildi.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2022, 18:32 Güncelleme 07 Haziran 2022, 21:10
Başkent Ankara sele teslim! Çaresiz kalan vatandaş arabasındaki suyu karton bardakla boşalttı

İÇİNDEKİLER

Ankara sağanakla birlikte sele teslim oldu. Sokakları su bastı, araçlar caddelerde sürüklendi. Sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşları iş makineleri kurtarmaya çalıştı. Bir sürücünün aracındaki sel sularını karton bardakla boşaltması dikkati çekti.

Ankara şiddetli yağışın etkisi altında kaldı. Başkent'te öğle saatlerinde etkili olan sağanakta mahsur kalanlar iş makineleriyle kurtarıldı.



Cadde üzerindeki dükkanların su baskınlarına karşı önlem almaya çalıştı, yoldaki vatandaşlar da ıslanmamak için otobüs duraklarına sığındı.

Biriken yağmur suları, rögarların da taşmasına neden olurken, araç yollarındaki su, kaldırımların seviyesine ulaştı.



YOLCULARI KEPÇE KURTARDI
Aniden bastıran sağanak sebebiyle araçlar hareket etmekte zorlanırken, dolmuşta mahsur kalan yolcuları kepçe kurtardı. Yer yer oluşan su birikintileri sebebiyle yolda yürüyemeyen vatandaşalar da araçların üzerine çıktı.



KARTON BARDAKLA ARACINDAKİ SUYU BOŞALTTI
Keçiören'de çok sayıda araç Fatih Köprüsü altında mahsur kaldı. Bir sürücü ise aracının içindeki suyu karton bardakla boşaltmaya çalıştı.

Keçiören ilçesinde caddeler, suyla kaplandı. Fetih Anadolu Lisesi'nin giriş katına dolan su, bir metre yüksekliğe ulaştı.

Panik yaşayan öğrenciler, itfaiyeciler tarafından kurtarıldı.



Göle dönen yolda mahsur kalan sürücüler, otomobillerinin üstünde kurtarılmayı bekledi.

İVEDİK'TE İŞ YERLERİ SU ALTINDA KALDI
Yenimahalle ilçesi İvedik OSB'de sağanak yağış sonucu bir çok iş yeri ve araç sular altında kaldı.

Bir iş yerinde 10 kişi mahsur kaldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. Belediye ekipleri su basan alanları temizlemek için çalışma başlattı.



ALTINOK: ANKARA'NIN ALTYAPISI ACİLEN YENİLENMELİ!
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen sağanak yağış uyarılarına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir tedbir alınmadığını söyledi. Turgut Altınok şunları söyledi:

"Bugün Ankara ve Keçiören'e yağan yarım saatlik yağmur hayatı felç etti. Ankara Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum: Ankara'da acilen yağmur ve kanal projesinin tamamlanması lazım. Ayrıca ızgara ve mazgalların sürekli temizlenmesi lazım. Ankara'da ciddi sağanak yağış olacağına dair Meteoroloji günlerdir uyarıyor. Tedbirli ve dikkatli olmamız yönünde bizleri bilgilendiriyor. Bu uyarılara rağmen Keçiören'de birçok ev ve iş yerini su bastı. Yollar kanyona döndü, trafik kilitlendi. Yarım saatlik yağmurun faturası bu. Yağmur iki saat yağsaydı Başkent'te birçok insanımız hayatını kaybedebilirdi. Kimse giden canları tekrar temin edemez ve geri getiremezdi. Devletimizin ve cumhuriyetimizin başkenti Ankara'da acilen altyapının iyileştirilmesi, ekiplerin artırılması ve denetimlerin sıklaştırılması lazım. Temizliklerin periyodik yapılması lazım. Yoksa yağmur yağar, geride birçok acı ve felaket kalır. İklimler değişiyor, dünya farklı bir yere doğru gidiyor. Lütfen bu konuda kayıtsız kalmayalım. Büyükşehir Belediyesi acilen üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Biz Büyükşehrin görevidir demeden tüm vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Bugün güçleri birleştirme, vatandaşlarımızın yaralarını sarma günüdür. Ama tarihe büyük not düşüyorum. Acilen Ankara'nın altyapısının genişletilmesi, mevcut altyapının da iyileştirilmesi lazım."