Bu kaçıncı arıza? Metrobüs yolunda tehlikeli yürüyüş

CHP'li İstanbul belediyesinden gün geçmiyor ki skandal görüntüler gelmesin. Sürekli metro, metrobüs ve tramvay arızaları vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor. Son olarak metrobüs arızası Topkapı'da yaşandı. Vatandaşlar Topkapı’dan Cevizlibağ istasyonuna kadar hat üzerinde yürüdü. İşte o anlar...

Giriş Tarihi 15 Ekim 2021, 13:55 Güncelleme 15 Ekim 2021, 15:25
Bu kaçıncı arıza? Metrobüs yolunda tehlikeli yürüyüş

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da metrobüs arazılarına bir yenisi eklendi. Dün akşam saatlerinde Topkapı istasyonundan Cevizlibağ durağına hareket eden metrobüs yarı yolda arızalanınca yolcular kalan yolu yürüyerek katetti.

BİR GÜN DE ARIZALANMASIN

Metrobüs güzargahındaki tehlikeli yolculuk kameralara yansıdı. Görüntüler de yolcuların yol üzerinde toplu halde yürüdükleri anlar izleniyor.

TEHLİKELİ YÜRÜYÜŞ

Metrobüs hattındaki bu yolculuğu başka araçtaki yolcular kaydetti. Görüntülerin sonunda arızalanan metrobüs de görülüyor.

2019'dan bu yana kayda değer hiçbir proje yapmayan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, İETT araçlarının bakım ve onarımında da sınıfta kaldı. Her geçen gün yolda kalan otobüs haberleriyle gündeme gelen İETT'nin bu sefer de yolda kalan metrobüsü vatandaşı isyan ettirdi.

Üst üste meydana gelen ulaşımdaki bu aksamalar, otobüslere zamanında ve yeteri düzeyde bakım ve onarımın yapılmadığını gözler önüne sererken CHP'li İBB'nin de işbilmezliğini ortaya koydu.

TIKIR TIKIR İŞLEYEN SİSTEM ÇÖKTÜ

AK Parti, İBB'yi yönettiği dönemde İstanbul ulaşımının bugününe değil geleceğine yatırım yapmıştı. Şehir metro, metrobüs, otobüs ağlarıyla örülmüş ulaşımda toplu taşıma kaynaklı aksamaların önüne geçilmişti.