65 yaşındaki Emekli Astsubay Turhan Tekin, azgın sel sularına daldı! Yurtta mahsur kalan 19 kız öğrenciyi kurtardı

Kastamonu Bozkurt'ta Ezine Çayı taştı. 19 Kur'an kursu öğrencisi yurtta sıkıştı. Yan binadaki emekli asker Turhan Tekin, dayanamadı. Bir halat aldı. Bir ucunu ağaca, diğerini balkona bağladı. Makara sisyemiyle çocukları tek tek çıkardı. 10 dakika sonra da bina yıkıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2021 Güncelleme 16 Ağustos 2021, 07:01
65 yaşındaki Emekli Astsubay Turhan Tekin, azgın sel sularına daldı! Yurtta mahsur kalan 19 kız öğrenciyi kurtardı

İÇİNDEKİLER

Kastamonu Bozkurt'ta Ezine Çayı taştı. 19 Kur'an kursu öğrencisi yurtta sıkıştı. Yan binadaki emekli asker Turhan Tekin, dayanamadı. Bir halat aldı. Bir ucunu ağaca, diğerini balkona bağladı.

Makara sisyemiyle çocukları tek tek çıkardı. 10 dakika sonra da bina yıkıldı.

TOMRUK FÜZESİ!
Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde dehşetin tomruklar nedeniyle daha fazla yaşandığı belirtildi. 526 afetzedenin helikopterlerle alınarak kurtarıldığı Babaçay köyünde yıkılan evlerin 37 yıl önce heyelan sonrası afet evleri olarak inşa edildiği ortaya çıktı.

Babaçay'da bulunan kereste deposundaki tomrukların sel sularıyla sürüklenip, dereyi tıkamasının afete neden olduğu belirtildi. 9 kişinin öldüğü, hala 15 kişinin kayıp olduğu Babaçay'daki tomrukların, adeta füze gibi gelerek evleri de yıktığı kaydedildi.

AYANCIK'I DA YIKTI GEÇTİ!
Yine sel sularıyla sürüklenen tomrukların, Ayancık içindeki 3 köprünün de büyük hasar görmesine ve Ayancık Çayı kenarındaki Pazar yeri ve birçok işyerinin yıkılmasına neden olduğu belirtildi. Babaçay Mahallesi'nde yapılan afet konutlarında oturan Şeref Şahin, "Sanki memlekette hiç yer bulamamışlar gibi çayın içine yerleştirdiler bizi. Şimdi de geldi sel vurdu bizi" dedi.

KIZILAY BÖLGEDE: TÜRK Kızılay'ı toplam 223 personel/gönüllü, 9 ikram aracı ve 54 araçla görev yapıyor. Üç günde 93 bin 770 sıcak yemek, 44 bin 952 kumanya, 49 bin 730 ikramlık malzeme dağıtımı gerçekleştirdi.

23 MİLYON ÖDENEK GÖNDERİLDİ: KASTAMONU, Bartın ve Sinop'a, AFAD, Aile Bakanlığı ve İller Bankası 23 milyon lira ödenek gönderdi.

GÖZALTI KARARI: KASTAMONU İnebolu Başsavcılığı, Yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlattı. Bir müteahhid için gözaltı kararı aldı.

NEREDESİN GİZEM!
Bozkurt'ta Gizem Özgün (27), felakete çalıştığı markette yakalandı. İşyerindeki sular tahliye edildi ancak genç kız hala bulunamadı. Gizem'in 1 ay önce nişanlandığı Şahin Aygen de arama çalışmalarını endişe içinde takip ediyor.

BALÇIK DOLDU
Bozkurt'taki
sel felaketinde 113 yıllık camiyi balçık kapladı. Görenler gözlerine inanamadı. İçeride metrelerce yükselen balçığı askerler temizlemeye başladı.

HELİKOPTERLE MALINI KURTARDI
Bozkurt'ta
Eyüp Yavuz, Bakan Süleyman Soylu'ya yalvardı. Soylu'nun talimatıyla helikoptere alındı. Ahıra ulaşıp hayvalarını selden kurtardı.

O BAYRAK İNMEZ
Bozkurt'ta
arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar, çamurun içinden Türk bayrağını çıkardı. El birliği ile yıkadı. Göksel Aksu, bayrağı öpüp astı.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Kastamonu
Bozkurt'ta Ezine Çayı'ndaki yıkılan köprülerin yerine MSB tarafından kaydırmalı köprü tankı ve sabit köprü kuruldu. 4 metre genişliğinde olan köprü 26 metreye kadar uzayabiliyor. Azami yük taşıma kapasitesi ise 70 ton.

DEMİR ADAM
Bozkurt'ta
yaşayan Enes Aksoy, çalıştığı markette suyun metrelerce yükselmesi üzerine ölümle burun buruna geldi. Demirlere tutunup kurtulduğunu söyledi: Önce balkona çıktım, sonra camı kırıp eve girdim.

KÖYLERE JENERATÖR
Enerji
ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bozkurt'ta ulaşılamayan Sakızcılar ve Sökü köylerine Türkiye'de ilk defa havadan jeneratör naklederek elektrik verildiğini alattı.