Bakan Bekir Pakdemirli'den 'Van' mesajı: Sel felaketinde hayvan varlıkları zarar gören vatandaşlarımızın zararı karşılanacak

Van'da yaşanan sel felaketinin ardından hükümet harekete geçti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hayvan varlıkları zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının tamamını karşılayacağız. Bu vesileyle sel felaketini yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 01 Ağustos 2021, 18:25 Güncelleme 02 Ağustos 2021, 00:29
Bakan Bekir Pakdemirli’den ’Van’ mesajı: Sel felaketinde hayvan varlıkları zarar gören vatandaşlarımızın zararı karşılanacak

İÇİNDEKİLER

Türkiye yangın bölgelerinin yaralarını sararken bir felaket haberi de Van'dan geldi. Sel faleketinin yaşandığı bölgede hayvanlar telef olurken evler hasar gördü.

HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ
Van'da yaşanan sel felaketinin ardından hükümet harekete geçti.

ZARARLARIN TAMAMI KARŞILANACAK
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Van'da sel felaketi yaşayan yetiştiricilerimizin yanındayız. Hayvan varlıkları zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının tamamını karşılayacağız. Bu vesileyle sel felaketini yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇLAR EN KISA SÜREDE TEMİN EDİLECEK
İletişim Başkanı Fahrettin Altun da ihtiyaçların en kısa sürede giderileceğini belirterek, "Van'ın Başkale'ye bağlı Esenyamaç Köyü'nde yaşanan sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz, gerekli tüm çalışmaları hızla başlatmıştır. Selden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları en kısa sürede temin edilecektir." şeklinde konuştu.

BAŞKALE'DE HASAR TESPİTİ
Konuya ilişkin bir açıklama da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

Kurum, "Van Başkale'de meydana gelen selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgedeki hasar tespit çalışmalarımızı başlattık. İlk belirlemelerimize göre 2 az hasarlı, 3 acil yıkılacak, 5 ağır hasarlı ve 8 yıkık bağımsız bölüm tespit ettik." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN