Antalya esnafından tam pansiyon isyanı

Oteller bölgesindeki 800 esnaf, her şey dahil uygulamasıyla birlikte birçok olumsuzluk yüzünden turistlerin kendilerinden alışveriş yapmadığını anlattı. İlginç bir protesto gösterisi yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2019 Güncelleme 17 Temmuz 2019, 07:57
Antalya esnafından tam pansiyon isyanı

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın turizm oteller bölgesindeki 800'e yakın esnaf, turistlerin otellerden çıkıp dükkanlarına gelmediği gerekçesiyle ilginç bir eyleme imza attı. Kepenklerini kapatan esnaflar, 5 yıldızlı otellerin önünde toplanıp önce göbek attı, ardından halay çekti. Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz, "Dilenciler, satıcılar turistleri rahatsız ediyor. Ayrıca çeşitli markaların avukatları, baskınlar yapıyor. Tomalarla çevik kuvvet polisi ile geliyorlar. Bu olumsuzluğu gören turistler korkuyor. Otelden çıkmıyor" dedi. 25 yıllık esnaf Cumali Aslan turistlerin otellerde tam pansiyon konakladığı için sıkıntı yaşadıklarını, çıkan turistlerin de acenteler tarafından farklı noktalara götürüldüğünü ileri sürdü.




İki saat kepenk kapatan esnaf, "Sesimizi duyurmak istedik" dedi.



Otel önünde toplanan esnaf, çeşitli gösterilerle tam pansiyon uygulamasına karşı çıktı. Belediye de çağrı yaptı: Lütfen siz de üzerinize düşeni yapın.