Tecavüzle suçlanıyordu! İşte profesör Hasan Bilgili için istenen ceza!

Ankara'da kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan bir veterinere tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan Prof. Dr. Hasan Bilgili hakkında 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 16:46 Güncelleme 16 Temmuz 2019, 16:46
Tecavüzle suçlanıyordu! İşte profesör Hasan Bilgili için istenen ceza!

İÇİNDEKİLER

Ankara'da, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye (23) tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanıp, savcılık kararıyla resen tahliye edilen Prof. Dr. Hasan Bilgili hakkında soruşturma tamamlandı.

27 YILA KADAR HAPİS
İddianamede, Hasan Bilgili için, 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

NELER YAŞANMIŞTI?
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili, patronu olduğu klinikte çalışan veteriner hekime tecavüz ettiği iddiasıyla 7 Nisan'da tutuklanmış, 22 Mayıs'ta ise tepki çeken bir kararla tahliye edilmişti. Tahliye olur olmaz üniversiteye emeklilik için dilekçe veren Hasan Bilgili'nin talebi, üniversite tarafından YÖK'ün soruşturmaya ilişkin kararı beklenmeden anında onaylanmıştı. Kararın kamuoyunda yarattığı büyük tepki sonrasında YÖK bugün Hasan Bilgili'nin kamu görevinden çıkarılmasına karar verdiğini açıklamıştı.