Dr. Michael Greger'den ezber bozan açıklama: Süt içmeyin

50'li yaşlardan sonra erkekleri tehdit eden prostat kanserinden korunmanın yolu, sağlıklı beslenmekten geçiyor. Dr. Michael Greger, "Süt, kanserli hücreleri besler. Sakın tüketmeyin" uyarısında bulunuyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2019 Güncelleme 25 Ocak 2019, 07:59
Dr. Michael Greger’den ezber bozan açıklama: Süt içmeyin

İÇİNDEKİLER



Hastalıkların
bitkisel tedavisini araştıran Klinik Beslenme Uzmanı Dr. Michael Greger, kitaplarıyla tıp dünyasında çığır açtı. Açıklamalarıyla ezberleri bozan Dr. Greger, prostat kanserinden korunmak için ilaçlar yerine bitkisel ağırlıklı beslenmek gerektiğini anlattı. Şu bilgileri paylaştı... Erkeklerin en korktuğu hastalıkların başında, hiç şüphesiz prostat geliyor. Erkek üreme sisteminde önemli bir yere sahip olan prostat, 50'li yaşlardan sonra büyümeye başlıyor ve bu durum kansere, idrar kaçırmaya hatta cinsel isteksizliğe bile neden olabiliyor. Araştırmalar ise bize nasıl bir yalan içerisinde yaşadığımızı gösteriyor. Yıllarca sütün içerdiği kalsiyum ile hemen hemen tüm hastalıklara iyi geldiği ve kemikleri güçlendirdiği anlatıldı. İnsan, sütten kesildikten sonra başka bir türün sütünü içmeye devam eden tek canlı! Araştırmalara göre süt, östrojeni destekleyerek hormonlara olumsuz yollardan etki eder. Süt ve süt ürünleri akne, erkek üreme potansiyelinde azalma ve erken ergenlik gibi hormonal sıkıntılara neden olur. Hatta tümörlerin büyümesine de yardımcı olur. İnek sütü üzerinde yapılan araştırmaya göre süt, prostat hücrelerinin büyümesini 30 kat artırır. Badem sütü ise kanserli hücrelerin azalmasını yüzde 30 kısıtladı. Araştırmalara göre yağlı süt ve peynirin tüketimi prostat kanseri riskini artırıyor. Osteoporozdan koruduğu söylenen sütün, kemikleri kırdığı da yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bir gerçek! Ayrıca kadınlarda erken yaşlanmayı tetikleyerek ömrü de kısaltıyor!


YUMURTA MASUM DEĞİL
Günümüzde 2 milyon erkek prostat kanseriyle mücadele ediyor. Harvard Üniversitesi, bu hastalığın yayılmasına neden olan besinleri araştırdı. Ortaya çıkan sonuç ise korkunç! Düzenli olarak yumurta yiyen erkeklerde prostat kanseri görülme riski 2 kat artıyor. Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanlarını tüketenlerde ise risk 4 katına çıkıyor. Yumurtanın içerisindeki kolin maddesi, prostat kanserinin oluşum riskini artırır. Karaciğerde oksitlenmeye, kalp krizi, inme ve erken ölüm riskini beraberinde getirir.


SADECE SAĞLIKLI BESLENİN
Kanserle savaşmada büyük öneme sahip olan sebze, meyve ve tahıllardan zengin bir diyet, prostat büyümesini de engeller. Yarı vegan diyeti uygulayanlarda prostat büyümesinin ilerlemesini de durduruyor. Prostat kanseri büyümesini PSA değeri gösterir. Yalnızca tahıl ve sebze ağırlıklı beslenerek ameliyatsız, kemoterapisiz ve radyasyonsuz bir şekilde hastalığın ilerlemesini durdurur.

KURU FASULYE ETKİSİ
Prostat büyümesi, kanserleşmese bile yarattığı olumsuzluklar ile idrarın atılmasını engeller. Bu da mesanede enfeksiyon birikmesine neden olur. Sarımsak ve soğan ise prostat büyümesini engeller. Yine çiğ ya da pişmiş sebzeler, fasulye, nohut, bezelye ve mercimek gibi baklagiller de prostat sağlığını destekler.


KETEN TOHUMU HAYAT KURTARIR
Araştırmalar, günde 3 çorba kaşığı keten tohumu tüketmenin kanserli hücreleri temizlediğini gösterdi. Hastalığın ilk aşamasından itibaren tüketilen keten tohumunun, hastalığın ilerlemesini de yavaşlattığı gözlendi.

KARNABAHAR TÜKETİN
Harvard Üniversitesi, yumurta ve tavuğun prostat büyümesine neden olduğunu söyledi. Neler yenmesi gerektiğini de ekledi. Buna göre turunçgiller, kanserli hücrelerin büyümesini engeller. Günde bir porsiyondan az brokoli, brüksel lahanası, beyaz lahana, karnabahar ya da kıvırcık yemek kanserin ilerlemesi riskini yarı yarıya azaltır.


EGZERSİZ YAPMAK ŞART!
Sağlıklı bir hayatın yolu bitkisel temelli beslenmekten ve spor yapmaktan geçiyor. ABD'de yapılan araştırma, kanserden korunmada bitkisel besinler ve egzersizin önemini gösteriyor. Buna göre haftada 5 gün spor yapmak ve bitkisel ürünler tüketmek, vücuttaki 4 binden fazla kanser hücresini öldürüyor.

HASTALIK BOĞAZDAN GELİR 4 / HAZIRLAYAN: SİNEL UYSAL
YARIN: DİYABETTEN KORKMAYIN