Yeni yıla 'altı'n dokunuş

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2018 Güncelleme 31 Aralık 2018, 07:58
Yeni yıla ’altı’n dokunuş

İÇİNDEKİLER

Yeni yıla, sayılı saatler kaldı. 2018 biterken, herkes 2019'la ilgili önemli kararlar aldı. Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, yılbaşı gecesinde kurulacak sofraların kalorisiz ve sağlıklı olması için önerilerini sıraladı...
MEZELERE DİKKAT: Peynir tabağı hazırlaya- yın, yoğurtlu ve zeytinyağlı mezeleri tercih edin.
KURUYEMİŞLERE DIKKAT: Soslu çerezler ve cipsler, yüksek tuz içerir. Onun yerine çiğ badem, fındık, fıstık, ceviz, tuzsuz leblebi tüketin.
BULGUR PİLAVI: Yemeklerin yanında pirinç pilavı yerine sebzeli bulgur pilavı tercih edin. Kırmızılahana, havuç ve nardan oluşan salata tabağı da son derece sağlıklı olacaktır.
TATLILARA KANMAYIN: Yılbaşı gecesi sofranızda tatlıların kraliçesi olarak kabak tatlısını tercih edebilirsiniz.
SUSUZ OLMAZ: Aşırı çay ve kahve tüketiminin neden olduğu su kaybını önlemek için gün boyu 2.5-3 litre su için.
BESİNLERİ YAVAŞ ÇİĞNEYİN: Besinlerin hızlı yenmesi, midede gaza neden olur. Bu nedenle yemeği yavaş çiğnemeye özen gösterin.