Portakal ve biber kansere karşı ilaç etkisi yapıyor

Kadınları tehdit eden rahim ağzı kanseri, ağrılı ilişki ve akıntı gibi belirtiler gösteriyor. Doğru beslenme ise hastalıkla savaşta önemli rol oynuyor. Özellikle portakal, biber ve ahududu ilaç etkisi yapıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2018 Güncelleme 28 Aralık 2018, 07:58
Portakal ve biber kansere karşı ilaç etkisi yapıyor

İÇİNDEKİLER



Halk
arasında rahim ağzı olarak bilinen 'serviks kanseri' kadınların kabusu oluyor. Op. Dr. Betül Görgen, uyarıyor: Rahim ağzı, meme kanserinden sonra kadınlarda sık görülen 2. kanser türü olarak biliniyor. Her yıl 500 bin kişi, bu hastalığa yakalanıyor. Cinsel yolla bulaşan bir virüs olan HPV, rahim ağzı kanserine yol açıyor. HPV aşıları, bu virüse karşı korunma sağlıyor. Ayrıca düzenli olarak yapılan pap smear taramaları da kanser öncesi lezyonların erken dönemde yakalanmasını mümkün hale getiriyor.


SİNSİ İLERLİYOR
Rahim kanseri erken dönemde hiçbir belirti vermeden ilerliyor. İleriki dönemde ise akıntı, kanama, ağrılı ilişki gibi belirtiler gösteriyor. Bu nedenle düzenli smear testi yaptırmak gerekiyor.


ŞEKERİ AZALTIN
Şeker, ekmek gibi yüksek glisemik indeksli gıdalar, şekere yükseltir ve rahim kanserini tetikler. Baklagiller ve meyveler ise kan şekerini dengeler, hastalığı önler.


AŞIRI ET TÜKETMEYİN
Fazla protein içeren besinler, kanser savaşçısı olan pankreas enzimlerinin iş yükünü arttırıyor. Bu nedenle aşırı et tüketiminden kaçınmak gerekiyor.


PORTAKAL YİYİN
C vitamini, kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kırmızı ve yeşil acı biber, dolmalık biber, çiğ brokoli, çilek, portakal, greyfurt ve kivi gibi C vitamini deposu besinler, kansere kalkan oluyor.


ZERDEÇAL MUCİZESİ
Bu gıda, hemen her kanser türüne karşı savaşıyor. Ahududu, nar gibi kırmızı meyveler de DNA'yı onarıyor.


ZEYTİNYAĞI KULLANIN
Balık ve zeytinyağı, rahim kanseri riskini azaltıyor.


KANSERE SAVAŞ AÇIN 9 / OP. DR. BETÜL GÖRGEN