ABD'den Suriye için yeni karar!

ABD'den Suriye'den çekilme kararıyla ilgili son dakika bir açıklama geldi. Reuters'a konuşan ABD'li yetkililer, "Suriye'deki hava saldırıları da sona erecek." dedi.

Giriş Tarihi 20 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 20 Aralık 2018, 17:38
ABD’den Suriye için yeni karar!

İÇİNDEKİLER

Suriye'den çekileceğini açıklayan ABD'den yeni bir açıklama geldi. Reuters'a konuşan ABD'li yetkililer, "Suriye'deki hava saldırıları da sona erecek." dedi.

ABD'li yetkililer, Başkan Donald Trump'ın, Suriye'deki hava saldırılarına da son verileceğini söylediğini duyurdu. Reuters'a konuşan ABD'li yetkililer, "Başkan Trump, Suriye'deki hava saldırılarına da son verileceğini söyledi." ifadelerini kullandı.

ABD'li üst düzey bir yetkili önceki gün Suriye'den tüm askerlerini çekmeyi değerlendirdiklerini açıklamıştı. ABD basınına göre, geri çekilme talimatını Başkan Trump verdi.

ABD'NİN SURİYE'DE 15 ASKERİ ÜSSÜ VAR
ABD halihazırda Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki alanda 15 askeri üsse sahip. Deyrizor ve Haseke'de üç üssün inşası ise sürüyor.

ABD basını Başkan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump ile geçen hafta yaptığı telefon konuşmasında, "ABD'nin ortağı YPG/PKK'yı operasyonla tehdit etmesi" üzerine geldiği değerlendirmesini yapmıştı.