Midenin dostu ayva şerbeti

Türk mutfağında önemli yere sahip olan şerbetler, hastalıklardan koruyor. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nermin Ersoy ile Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Akpınar, Osmanlı şerbetlerinin faydalarını şöyle sıralanıyor:
Ayva şerbeti: Mideyi güçlendirir, yemeği sindirir.
Menekşe şerbeti: Öksürüğe iyi gelir, boğazı yumuşatır.
Bal şerbeti: Soğuk algınlığını iyileştirir.
İncir şurubu: Öksürüğe iyi gelir. Göğsü yumuşatır.
Üvez şerbeti: Baş ağrısının giderir.
Ceyda KARAASLAN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.