Kemiklere turşu gücü

Ortalama yaşam süresinin artması, hastalıklara da davetiye çıkartıyor. 50 yaş ve üzeri kadınların yarısında erkeklerin ise çeyreğinde görülen kemik erimesi her geçen gün önemli bir sağlık sorunu haline geliyor. Yetersiz ve dengesiz beslenme, yeterli D vitamini alamama kemik gelişimini olumsuz etkiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ, kemik erimesinden korunmak için alınacak önlemleri sıralıyor:
UNLU ve şekerli gıdalardan kaçının.
SEBZE ve meyve tüketin.
ZEYTİNYAĞI ve tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı gibi doğal hayvani yağları tüketin.
KEFİR, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotik zengini gıdalarla beslenin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.