Yedikleriniz zehir olmasın

Hava sıcaklıklarının gün geçtikçe artması, pek çok riski de beraberinde getiriyor. Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ruhan Aşkın Uzel, sıcak havada yanlış ya da ihmalle oluşan uygulamalar neticesinde besinlerin bozulma riskinin arttığını ve besin zehirlenmelerinin sık görüldüğüne dikkat çekiyor. Besin zehirlenmesine karşı alınacak tedbirleri şöyle sıralıyor:
Meyve ve sebzeler bol su ile yıkanmalı.
Et, süt, yumurta, balık gibi besinler açıkta uzun süre bekletilmemeli.
Yemekler günlük olarak hazırlanmalı, birden çok kez ısıtılmamalı.
Dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalı.
Kuru baklagiller nemsiz, kuru ve serin bir ortamda muhafaza edilmeli.
İçme su damacanalarının uzun süre güneşte bekletilmesinden kaçınılmalı.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.