İstanbul'da dolu yağışı ne zaman başlayacak? Aracınızı dolu yağışından korumanın en etkilli yolları!

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı gelirken İstanbullu vatandaşlar da dolu yağışı için önlem almaya başladı. Araç sahiplerinden bazıları arabasını kapalı otoparka çekerken bazıları da otomobillerini brandayla kapladı. Brandası olmayan vatandaşlar da arabasına halı serdi. Peki aracınızı doludan korumanın etkili yöntemleri nelerdir? Dolu yağışı ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar...

Giriş Tarihi 26 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 26 Haziran 2018, 12:58
İstanbul’da dolu yağışı ne zaman başlayacak?  Aracınızı dolu yağışından korumanın en etkilli yolları!

İÇİNDEKİLER



Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da afet derecesinde dolu yağışı olmuş. Yüz binlerce araç hasar görmüştü. Söz konusu dolu yağışının ardından İstanbulluların birçoğu soluğu oto tamircilerinde aldı.


Önceki gün ise meteorolojiden korkutan uyarı geldi. Meteoroloji uzmanları bugün saat 15.00'te İstanbul'da dolu yağışının başlayacağını belirtti. Bu haberin ardından İstanbul'daki binlerce araç sahibi arabasını doludan korumanın yöntemlerini aradı. Peki aracınızı doludan nasıl koruyabilirsiniz? İşte detaylar...

YOLDA GİDERKEN ARABA DOLUDAN NASIL KORUNUR?


Yolda gidiyorsunuz ve bir anda dolu yağışı başladı. Girebileceğiniz bir kapalı alan yada benzinlik varsa hemen aracınızı kapalı bir alana çekmelisiniz.Fakat girebileceğiniz kapalı bir alanda yok. Bu gibi durumlarda ise yapacağınız en akıllıca yöntem kenara park edip araç içindeki paspasları aracın kaportasına sermektir. Bu sayede aracın büyük bir kısmını zarar görmekten kurtarabilirsiniz.

OTOMOBİL DOLU HASARLARINDAN NASIL KORUNUR?


Tabi ki bu sorunun ilk cevabı kapalı bir otoparkta tutmak en kolay çözüm. Fakat Türkiye'de araçların %95 i dışarıda park edilmekte. Peki yapabileceklerimiz neler? Öncelikle aracımızı park ederken ara sokaklarda ise karşılıklı evler olan yerlere park etmek açık alana park etmekten daha iyidir. Çünkü arada kalması demek dolu parçalarının hızının kesilerek gelmesi demek. Ayrıca mümkünse ağaç altına park etmekte dolu tanelerinin hızını keser.


Dolu başladığınızda aracınız açık alanda ise yapabileceğiniz en mantıklı hareket ise aracınızın üstüne kilim yada bir örtü sermektir.