Kiraz güç verir karpuzu abartmayın

Yaz meyveleri iştah kabartıyor. Ancak uzmanlar, mevsim meyvelerini tüketirken ölçülü davranılması gerektiğini söylüyor. Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz; karpuz, şeftali, kiraz gibi meyvelerin kanserden koruduğunu belirtiyor. Pazar tezgahlarını süsleyen mevsim meyvelerinin faydalarını sıralıyor:
Yenidünya: Düşük kalorisi ile tok tutuyor. Sakinleştiriyor.
Erik: Lifli içeriği ile bağırsakları çalıştırıyor. Kabızlığı bitiriyor. Kötü kolesterolü düşürüyor. Tansiyonu dengeliyor.
Kayısı: Ciltteki yağlanmayı azaltıyor. Bağırsakları çalıştırıyor.
Şeftali: Lifli içeriği ile kolesterolü dengeliyor. Bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Gözleri besliyor. Gut ve eklem rahatsızlıklarına şifa oluyor.
Kiraz: Tok tutuyor. İltihapları azaltıyor. Melatonin salgısını artırıp rahat bir uyku sağlıyor. Kolesterolü dengeliyor. C vitamini ile bağışıklığı güçlendiriyor.
Karpuz: Zengin lifli içeriği ile bağırsakları çalıştırıyor. Ancak glisemik indeksi fazla olduğundan kan şekerini hızlı yükseliyor. Bu nedenle ölçülü tüketmek gerekiyor. Kiraz, glisemik indeksi düşük olduğundan karpuza göre daha rahat tüketilebiliyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.