Ana yemek için 1 saat bekleyin

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sedef Aksu, oruç tutanların iftarda küçük porsiyonları tercih etmesini önerdi. Ve ekledi: “Yemekleri öğünlere bölün. Bol su için.”

Ramazan ayı bu yıl da yaz günlerine denk geliyor. 16 saatlik orucun ardından yapılan iftar ve sahurda, beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Bu vakitlerde tüketilen besinler, hem orucun daha sıhhatli tutulmasını sağlıyor hem de vücuda güç veriyor. İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa Beslenme ve Diyet Uzmanı Sedef Aksu, iftar ve sahurda yeterli sıvı tüketiminin önemine değiniyor. Gün içinde açlığın dengelenmesi ve kan şekerinin kontrol altına alınabilmesi için mutlaka sahura kalkmak gerektiğini söylüyor. GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.