Bu gıdaları buzdolabında sakladığınızda hastalık saçıyor!

Giriş Tarihi 10 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 10 Nisan 2018, 12:08
Bu gıdaları buzdolabında sakladığınızda hastalık saçıyor!

İÇİNDEKİLER

Yiyecek ve içeceklerin bozulmaması için en çok alınan tedbir buzdolabında saklamaktır. Ama bazı yiyecekler için durum tam tersi. Bilmeden buzdolabında sakladığımız bu ürünler hemen bozulmaya başlıyor. Bozulduğu anlaşılmadığı için tüketildiğinde hastalıklara sebep oluyor.


Yiyecek içecekler ve hatta ojeden parfüme kadar birçok ürünün bozulmasını engellemek için buzdolabında muhafaza edilir. Fakat çok bilinmese de bu durumun istisnaları mevcuttur. İşte buzdolabında tutulmaması gerekenler...

DOMATES:

Hemen herkesin bozulmaması için buzdolabında sakladığı domatesler aslında buzdolabı sayesinde tadından ödün veriyor. Adeta kumlu hale gelen yapısı tadını da bozuyor. Hızla yumuşamaya başladığı için bakteriler oluşur ve öyle tüketildiğinde sağlık sorunlarına neden olur.

SOĞAN:

Oda sıcaklığında ve patateslerden uzak muhafaza edilmeli.

PATATES:
Buzdolabında tutulan patatesin tadı ve dokusu kötü etkilenir. Yavaş yavaş bozulmaya başlar fakat buzdolabında olduğu için görüntüsünde bir değişme olmaz. Görüntüsünde bir değişim olmadığı için bozulduğu anlaşılmaz ve tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açar.

KAHVE:
Buzdolabı sayesinde nemlenen kahve çekirdekleri hem lezzetini yitirir hem de kısa sürede bayatlar.

EKMEK:
Buzdolabı gibi soğuk ortamlarda muhafaza edilen ekmekler içerisindeki nemi çabuk kaybeder ve bu sayede hızlı bayatlar.

PİL:
Aşırı sıcak ya da soğuk ortamlar pillerin ömürlerini kısaltır.

OJE:
Buzdolabında maruz kaldığı soğuk havanın etkisiyle donan ojenin muhafaza edilmesi gereken ortam oda sıcaklığıdır.