Greyfurt kanseri tetikliyor

Çağın vebası kanserde doğru beslenmek önemli rol oynuyor. Faydalı diye yediğimiz greyfurt meme kanseri riskini yüzde 30 artırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 00:47
Greyfurt kanseri tetikliyor

İÇİNDEKİLER

Genç-yaşlı dinlemeyen, genellikle kadınları seven meme kanseri yaşamı tehdit ediyor. Meme kanserinde de beslenme düzeni hayati önem taşıyor. Yanlış gıda seçimi ise kanser riskini artırıyor. Greyfurt da o besinler arasında yer alıyor.

HORMONLARI ETKİLİYOR
İngiliz bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre greyfurt yemek meme kanseri riskini yüzde 30 oranında artırıyor. Araştırmayı yürüten uzmanlar, greyfurtun meme kanseri ile ilişkili östrojen hormonu düzeyini yükselterek göğüs kanseri riskini artırdığını belirtiyor.

YAĞLI BALIK YİYİN
Diğer taraftan uzmanlar yağlı balığın tüketilmesinin kanser riskini yüzde 32 oranında düşürdüğünü vurguluyor. Yağlı balığın kadınların vücutta toplanan iltihabı azalttığını belirten uzmanlar, Omega-3 zengini yağlı balıkların tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyor. Uzmanlar ayrıca, "Haftada 2 kere somon, ton balığı ve uskumru yiyin" diyor.