Çocuklar büyük tehdit altında

Tükettiğimiz birçok gıdada kullanılan katkı maddeleri en çok çocuk sağlığını tehdit ediyor. Katkı maddelerinin oranı yetişkinlere göre ayarlanıyor, bu doz çocuklara fazla geldiği için sağlıkları tehlikeye atılıyor. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Çok, bebeklerin 0-3 yaş aralığında katkı maddelerine maruz kalmaması gerektiğini belirtirken "Bebek mamaları, devam sütleri, meyve pürelerinde gibi gıdalarda tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu katkı maddesi var. Bebeklerde katkı maddelerinin kullanılması astım ve kansere yol açabilir" dedi.
AB BU MADDELERİ KULLANMIYOR
Renklendiricilere dikkat çeken Çok "Tartazine (E102) Quinonline Yallow (E104), Sunset Yellow FCF (E110) Allura Red AC (E129) Sodyum Benzoat (E211) gibi katkı maddelerinin ikili olarak kullanılması çocuklarda hiperaktivite ve dikkat eksikliğine yol açıyor. AB artık bu maddeleri kullanılmıyor" dedi.
Hüsniye ORAL
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.