Gizli düşman

Sıcak günlerin soğuk tatlısı dondurma büyük risk taşıyor. Türkiye'de dondurmalar, Avrupa standardı olan yüzde 18 şeker oranı yerine en az yüzde 25 şeker içeriyor

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, Türkiye'de dondurmalardaki şeker oranının Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu belirterek, yüzde 25 olan şeker oranının yüzde 18'e düşürülmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Özdemir, yaptığı açıklamada, yüksek şeker oranı taşıyan dondurmanın, diyabete yol açabildiğini ve halk sağlığına zararlı olan dondurmaların tüketilmemesi gerektiğini kaydetti.
DONDURMA DEĞİL ŞEKER YİYORUZ
Yeterince pastörize edilmeyen dondurmaların tehlikeli olabileceğini bildiren Özdemir, "Dondurmanın içerisinde buz kristallerinin kalmaması lazım" dedi. Büyük firmaların tamamen kaliteli dondurma ürettiklerini söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Özdemir, "Dondurma yerken maalesef şekerli bir ürün yiyoruz. Biz dondurmanın tadını alırken önce süt tadı alınması gerekiyor. Ama şu andaki dondurmaları yediğimiz zaman önce şeker tadı alıyoruz" diye konuştu.


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.