Önce tat sonra dök

Hipertansiyon, birçok ölümcül hastalığı tetikliyor. Bu hastalığın birçok nedeni olsa da aşırı tuz tüketimi bunların başında geliyor. Hisar Intercontinental Hospital Kardiyoloji Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Yılmaz Güneş, hipertansiyonla savaşmak için öncelik tuz tüketiminin azaltılması gerektiğinin altını çiziyor!
EN SİNSİ HASTALIK
Hipertansiyonun beyin kanamasından kalp hastalıklarına kadar birçok sonucu olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Yılmaz Güneş, "Hipertansiyon sinsi bir hastalık olup diğer kalp-damar risk faktörleri ile beraber vücutta yavaş; fakat ilerleyici tahribat oluşturur" dedi. Bu hastalıkta kişiye önemli görevler düştüğünü söyleyen Doç. Dr. Yılmaz Güneş, şöyle konuştu: "Ülkemizde ortalama tuz tüketimi 18 gramdır. Ancak önerilen miktar ise 6 gramdır. Yemeğin tadına bakmadan tuz dökmeye devam edersek geleceğimiz pek iç açıcı olmayacak gibi. Ayrıca tuz oranı yüksek hazır gıdalardan, zeytin, turşu gibi tuzlu yiyeceklerden de uzak durun."
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.