Müge Anlı'da olay olmuştu! Neslihan Batur'u boğarak öldüren Habib Başar tutuklandı! Kan donduran ifade...

Son dakika haberleri... atv ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlısert programında gündeme gelen Neslihan Batur cinayetinde bomba gelişmeler yaşandı. 46 yaşındaki Neslihan Batur’un sevgilisi tarafından boğularak öldürüldüğü ve su kuyusuna atıldığı olayla ilgili dün akşam saatlerinde polis ekipleri tarafından Müge Anlı’nın stüdyosundan teslim alınan katil zanlısı Habib Başar, emniyette cinayeti işlediğini itiraf etmesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktan tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheli, Hakimlikçe ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 12 Kasım 2021, 18:00 Güncelleme 12 Kasım 2021, 18:09
Müge Anlı’da olay olmuştu! Neslihan Batur’u boğarak öldüren Habib Başar tutuklandı! Kan donduran ifade...

İÇİNDEKİLER

atv ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlısert programında gündeme gelen Neslihan Batur cinayetinde çarpıcı gelişmeler yaşandı.

Müge Anlı ve ekibi, İstanbul Kartal'da 9 Kasım tarihinde kayıplara karışan ve 3 gün boyunca kendisinden haber alınamayan iki çocuk annesi 46 yaşındaki Neslihan Batur'un kaybını ekrana taşımıştı.

Annesinin geniş bir erkek çevresi olduğunu, onlarla sık sık görüştüğünü söyleyen Nehir Kaya, Neslihan Batur'un bir an evvel bulunması için Müge Anlı'dan yardım istemişti.

Evden sevgilisi Habip Başar ile buluşup geri döneceğini söyleyerek ayrılan talihsiz kadınla ilgili acı gerçek ise çok geçmeden ortaya çıktı.

MÜGE ANLI AÇIKLAMIŞTI
Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, Atv ekranlarında yayınlanan programında canlı yayına telefonla bağladığı, yayın sonrası stüdyoya getirdiği Habip Başar'ın sevgilisi Neslihan Batur'u öldürdüğünü söyledi. Müge Anlı, polis ekipleri tarafından stüdyodan alınan Habib Başar'ın ifadesinde işlediği cinayeti itiraf ettiğini açıkladı.

'ZAMANLA KİNLENDİM'
Müge Anlı'nın programında ele aldığı bu acı olay sonrası gözaltına alınan şüpheli Habib Başar, maktulle birkaç kez para karşılığı cinsel birliktelik yaşadığını, bir süre sonra duygusal birlikteliklerinin başladığını, eşinin ve çocuklarının durumu öğrendiğindeyse kendisinden nefret ettiklerini, maktule eşinden ayrılarak kendisiyle evlenmek istediğini söylediğini ve maktule yaşam tarzını değiştirmesini söylediğini ancak maktulün buna yanaşmadığını, kendisinin de maktulü kıskanarak maktule kinlendiğini belirtti.

VAHŞET GÜNÜNÜ ANLATTI: BOYNUNA SARILARAK SIKMAYA BAŞLADIM
İfadesinin devamında şüpheli Habib Başar, 'Olay günü maktul, benim çalıştığım fabrikaya geldi. Konuşmaya başladık. Ben sinirlendim ve tartışmamız hararetlenmeye başladı. Kendimi tutamayıp maktulün boynuna sarılarak sıkmaya başladım. Kurtulmak için çığlık atıyordu ama ben sıkmaya devam ettim. Bizim tartışmamız ve maktulün ölümü yaklaşık yarım saat sürdü. Öldüğünü anlayınca maktulü poşete koydum ve fabrikanın içinde yer alan kuyuya attım' diyerek cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Şüpheli adam ardından cinayeti bir sinir harbiyle işlediğini ve pişman olduğunu kaydetti.

KATİL ZANLISI HABİB BAŞAR TUTUKLANDI
Emniyet işlemlerinin ardından katil zanlısı bugün İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi. Şüpheli adam savcılık ifadesinden sonra 'Kasten öldürme' suçundan tutuklama talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik şüpheli Habib Başar'ı şüphelinin suçu ikrar etmesi ve delillerin karartılma şüphesi barındırması gerekçeleriyle 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN