Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş kimdir?

Müslüm filmi bu akşam ekranlara geliyor. Milyonlar tarafından büyük bir beğeni ile izlenen film otoritelerden tam puan almıştı. Filmi izleyenler Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş kimdir? Müslüm Gürses'in babası kimdir? Gibi soruların cevaplarını oldukça merak ediyorlar. Yaklaşık 40 yıl önce erkek kardeşi öldürülen Müslüm Gürses, Urfa'da yaşadığı köyü terk edip ailesine küstü.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2019, 18:49 Güncelleme 21 Ocak 2020, 18:53
Müslüm Gürses’in babası Mehmet Akbaş kimdir?

İÇİNDEKİLER

Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş kimdir? Müslüm Gürses'in babası nasıl, ne zaman öldü? Soruları filmi izleyenler tarafından oldukça merak ediliyor. Müslüm Gürses'in hayatının anlatıldığı Müslüm Baba filmini izleyenlerde Müslüm Gürses'in hayatını araştırıyor.

MÜSLÜM GÜRSES'İN BABASI MEHMET AKBAŞ KİMDİR?

Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş. Müslüm Gürses'in prostat kanseri sebebi ile tedavi gören ve annesini öldürdüğü için yıllardır görüşmediği 75 yaşındaki babası Mehmet Akbaş 2010 yılında vefat etti.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Yaklaşık 40 yıl önce erkek kardeşi öldürülen Müslüm Gürses, Urfa'da yaşadığı köyü terk edip ailesine küstü. Ardından Gürses'in babası Mehmet Akbaş, eşiyle Adana'ya göç etti ve bir süre sonra da eşini öldürüp cezaevine düştü.

Bu olayın ardından Gürses, babasına tamamen küstü ve cezaevinde ziyaretine gitmediği babasını daha sonra tahliye olduktan sonra bir kez bile görmedi. Cezaevinden çıktıktan sonra Urfa'ya dönen baba Akbaş, yeniden evlenip çay ocağında çalışmaya başladı. Gürses'in görüşmese de zaman zaman maddi olarak yardımda bulunduğu babası 2007 yılında yaptığı bir röportajda, "Benim çoluğum çocuğum yok. Müslüm Gürsesmiş, beni hiç ilgilendirmez. Benim oğlummuş. Bir gün gelip Mehmet Akbaş diye çağıran oldu mu kapıda?" diyerek sitem etti.

MÜSLÜM GÜRSES'İN KARDEŞLERİ

2 kardeşi olan Müslüm Gürses'ın kız kardeşi Zeyno Akbaş babası tarafından 2 yaşında öldürülür erken kardeşi Ahmet ise askerken firar eder ve askerler tarafından çatışmada öldürüldüğü iddia ediliyor.

MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR?

Müslüm Gürses ya da ünlü olmadan önceki ismi ile Müslüm Akbaş, 7 Mayıs 1953 yılında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Fıstıközü köyünde dünyaya geldi. Kerpiç bir evde doğan Gürses''in babası rençber, annesi ise bir köylü kadınıydı. Ünlü sanatçı 3 yaşındayken ailesi maddi sebeplerden dolayı Adana'ya göç etti. Daha çok küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başlamış ve bağlama çalmayı öğrenmişti. Şarkıcılığa 13 yaşındayken Adana'da bir çay bahçesinde şarkı söyleyerek başladı. Böylece hem ailesine maddi olarak destek oldu, hem de sevdiği işi yapmaya başladı. Muhterem Nur ile evlendi ve mutlu bir evlilik hayatı yaşadı. Usta sanatçı bir çok başarılı albüm çalışması ile milyonlarca hayranı ile gönül bağı kurdu. 3 Mart 2013 yılında hayat gözlerini yumdu.

MÜSLÜM GÜRSES BU FOTOĞRAFTA KARDEŞİ İLE BİRLİKTE