WhatsApp kimlik doğrulaması nasıl yapılacak?

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma aracı Whatsapp'a yeni özellikler gelmeye devam ediyor.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2019, 13:18 Güncelleme 04 Nisan 2019, 10:36
WhatsApp kimlik doğrulaması nasıl yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'a yeni bir özellik gelmek üzere. Artık parmak izi özelliği ile kimlik doğrulaması yapılabilecek.
Bu özellikle beraber kullanıcılar hesaplarını parmak iziyle koruyabiliyor. WABetaInfo isimli web sitesi söz konusu özelliğin nasıl aktif edileceğini gösterdi. Peki WhatsApp'ın yeni özelliği kimlik doğrulama nedir? WhatsApp kimlik doğrulaması nasıl yapılacak?

Uygulamanın ayarlar kısmına girdikten sonra hesap sekmesine girmeniz gerekiyor. Ardından kilidi açmak için parmak izini kullan seçeneğine girerek parmak izi özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

Bunun yanında özelliğin devreye girme süresini belirleyebiliyorsunuz. 1 dakika, 10 dakika, 30 dakika gibi seçeneklerinizin bulunduğunu belirtelim.
Parmak izi koruması özelliğinin ne zaman sunulacağı açıklanmasa da önümüzdeki güncellemelerle beraber gelmesi bekleniyor.

WhatsApp'ın yeni özelliği karanlık mod nasıl kullanılır?

Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp'ın, uzun zamandır karanlık mod özelliği ile güncelleneceği söyleniyordu. İlk olarak Android platformunda karanlık mod ile tanışması beklenen WhatsApp, yeni beta sürümü ile bu özelliği kullanıma sundu.

WhatsApp 2.19.82 Beta sürümü ile uygulamaya karanlı mod resmi olarak geldi. Henüz test aşamasında olan karanlık mod özelliğini herkes deneyebiliyor. WhatsApp 2.19.82 Beta sürümünü APK. olarak indirebilirsiniz. İndirdiğiniz WhatsApp Beta APK. dosyasını yüklerken sorun yaşarsanız;
Ayarlar>Güvenlik>Bilinmeyen Kaynaklar bölümünden bilinmeyen kaynaklara izin vermeniz gerekiyor. Daha sonra indirdiğiniz dosyayı yükleyebilirsiniz. WhatsApp'ın karanlı modu sayesinde OLED ve AMOLED ekrana sahip Android telefonlarda gözle görünür batarya tasarrufu sağlanacak. Çünkü bu paneller siyah renkleri yakmadığı için batarya ömrünü uzatıyor. WhatsApp'ın Haziran ayı içerisinde karanlık mod özelliğini hem iOS hem de Android kullanıcılarına resmi olarak sunacağını düşünüyoruz.