Ev mağazasıyla 20 bin TL kazanç

Doğrudan pazarlama yöntemi artık sanal ortama taşındı. Birçok kişi internet ortamında mağaza kurup satış yapıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2012 Güncelleme 06 Mart 2012, 00:00
Ev mağazasıyla 20 bin TL kazanç

İÇİNDEKİLER

İnternetin ticaretteki gücünü fark eden vatandaşlar sanal ortamda kendilerine mağazalar açarak, ev ortamında çalışmaya başladı. Daha önce sadece katalog ile yapılan doğrudan pazarlama artık sanal ortamda da kolayca gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar kurdukları internet sitelerinde kıyafetten kozmetiğe kadar bir çok ürünü satabiliyor.

FIRSAT SUNULUYOR
Özellikle emeklilerin ve ev hanımlarının tercih ettiği evden çalışma modeline en uygun olan sanal şirket ve satış pek çok insana iş kapısı oldu. Ev kadınlarının önceleri günlük harçlıklarını çıkartmak için başladıkları sistemde aylık kazancı 20 bin liraya kadar yükseltmek mümkün oluyor. Kozmetik, tekstil, temizlik grubu, plastik mutfak gereçleri gibi birçok ürün gamını katalog üzerinden satan Lorem'in Başkan Yardımcısı Mahmut Erol, bu sistem ile aylık kazancın 20 bin liraya kadar çıktığını belirtti. Erol, "Sistem ile emekli, ev kadını ve zamanını kendi yöneterek işinin sahibi olmak isteyen herkese çalıştığı kadar kazanma fırsatı sunuluyor" dedi. 30 bin kayıtlı temsilci ve 100 binin üzerinde sisteme dâhil olmuş kişiye internet üzerinden kendi sitesini kurarak, satış yapma imkânı sunduklarını söyleyen Mahmut Erol, "Üyelerimiz kataloğun yanı sıra internette kendi sitelerini kurup satış yapıyor. Bu sayede isteyenler kendi sitelerine üye kaydediyor. Herkes çalıştığı kadar kazanıyor yani çalışma odaklı bir sistem" dedi.

E-TİCARET ARTTI
Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkanı Hakan Orhun, "2011'de toplam e-ticaret hacmi 22 milyar liraya ulaştı. Bu rakam bir önceki yıl ile değerlendirildiğinde yaklaşık yüzde 57 oranında büyüme yaşandığını gösteriyor" dedi.