Fenerbahçe'de sola yeni kan! Parma'nın 21 yaşındaki yıldızı Oosterwolde ile anlaşma sağlandı

Fenerbahçe, 7.5+1 milyon Euro karşılığında Parma ile el sıkıştı. Jayden Oosterwolde 4.5 yıllık sözleşmeye imza atacak. Oosterwolde, Fenerbahçe tarihinin en pahalı 10. transferi olacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2023 Güncelleme 26 Ocak 2023, 07:01
Fenerbahçe’de sola yeni kan! Parma’nın 21 yaşındaki yıldızı Oosterwolde ile anlaşma sağlandı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde transferi için Parma ile anlaşma sağladı. Ezgjan Alioski ve Lincoln Henrique'den istediği verimi alamayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Hollandalı sol bekin yolunu gözlüyordu. Fenerbahçe'nin Jayden Oosterwalde için yaptığı son teklif 8.5 milyon Euro oldu. Bu bedelin 7.5 milyon Euro'su nakit, 1 milyon Euro'su ise bonuslardan oluşuyor. Parma ile Fenerbahçe bu miktar üzerinden anlaştı. Transferle ilgili son gelişmeyi İtalyan gazeteci Fabrizio Romano paylaştı. Romano, "Fenerbahçe, Parma'nın sol beki Jayden Oosterwolde'nin transferini bitirmek üzere. Oyuncuyla her konuda anlaşan Sarı-Lacivertliler, Parma ile son detayları görüşüyor" ifadelerini kullandı.



17 MAÇTA 1 GOLÜ VAR
Oosterwolde, 2020 yılında Twente ile profesyonel sözleşme imzaladı. 21 yaşındaki futbolcu, Twente'de geçirdiği 1.5 sezonun ardından Parma'ya kiralandı. Hollandalı oyuncu, sezon başında İtalyan ekibiyle 3 milyon Euro karşılığında 4 yıllık sözleşme imzaladı. Bu sezon Serie B'de 17 maça çıkan Jayden Oosterwolde, 1 gol attı. 1.89 boyundaki sol bekin transfermarkt verilerine göre piyasa değeri ise 2 milyon Euro.



EN PAHALI 10. TRANSFER OLACAK
Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde transferinde artık saatleri sayıyor. Sarı-Lacivertliler bu transfer için kasasından bonuslarla birlikte 8.5 milyon Euro çıkartacak. Oosterwolde, Fenerbahçe tarihinin en pahalı 10. transferi olacak. Fenerbahçe'nin en pahalı transferi 14 milyon Euro ile Daniel Güiza. Oosterwolde 8.5 milyon Euro'ya transfer olursa 8 milyon Euro'ya alınan Josef de Souza ve Stephen Appiah transferlerini de geride bırakmış olacak.



POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK
Hollandalı Oosterwolde 26 Nisan 2001 doğumlu olduğu ve milli takım kriterine uyduğu için Süper Lig'de kontenjana takılmadan oynayabilecek. Fenerbahçe'nin bu oyuncuda ısrar etmesinin bir başka sebebi ise kariyer açısından gelecek vadeden bir isim olması.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN