İngiltere gözü kapalı yendi! İngilizler, Galler’i evine yolladı ve lider turladı

50. dakikada Rashford müthiş bir frikik attı. 51’de Foden 2-0 yaptı. 68’de Rashford maçın sonucunu tayin etti. Galler’in kaptanı Gareth Bale, gruptan çıkamamalarının ardından milli takımı bıraktığını ifade etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2022 Güncelleme 30 Kasım 2022, 06:55
İngiltere gözü kapalı yendi! İngilizler, Galler’i evine yolladı ve lider turladı

İÇİNDEKİLER

Dünya Kupası B Grubu'nda turnuvanın favorilerinden İngiltere, Galler ile karşılaştı. Maç öncesi 4 puanı bulunan İngiltere'nin elenmesi zaten çok zordu. Galler'in İngilizleri 6 farklı yenmesi ve ABD ile İran'ın berabere kalması gerekiyordu. İmkansız senaryo gerçekleşmedi. İlk yarısı kısır geçen maçta goller ikinci yarıda geldi. İlk maçta çok az süre alan, ikinci müsabakada hiç oynamayan Phil Foden bu kez 11'deydi. Mücadelenin 50. dakikasında frikikte topun başına geçen Marcus Rashford, muhteşem bir gol attı: 1-0. 1 dakika sonra sağdan Kane'in çevirdiği pası Phil Foden arka direkte ağlara yolladı: 2-0. 68'de Rashford, çalımlarla girdiği ceza sahasında çok sert bir şut çıkardı, kaleci topu kurtaramadı: 3-0. İngiltere maçı kazanıp, lider oldu ve son 16 turunda Senegal ile eşleşti. Galler kaptanı Gareth Bale 33 yaşında milli takım kariyerini noktaladığını açıkladı.



HEDEFİMİZ KUPAYI ALMAK
İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate, "Dünya Kupası'nı kazanmak istiyoruz. Çok güçlü rakipler var ama her maçı tek tek ele alacağız. Önceliğimiz çeyrek finale kalmak. Senegal çok tehlikeli ama biz daha güçlüyüz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN