Fenerbahçeli yıldız Portekiz maçına damga vurdu: Osayi’den 2 penaltı!

Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Osayi Samuel, Portekiz karşısındaki ilk milli sınavında maça damga vuran isim oldu. Portekiz’in 4-0 kazandığı karşılaşmada 90 dakika boyunca sahada kalmayı başaran Osayi, maçta bir penaltı yaptırırken bir de takımına penaltı kazandırdı.

Giriş Tarihi 18 Kasım 2022, 11:43 Güncelleme 18 Kasım 2022, 11:47
Fenerbahçeli yıldız Portekiz maçına damga vurdu: Osayi’den 2 penaltı!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Nijeryalı yıldız Osayi Samuel, 4-0 mağlup oldukları Portekiz ile oynanan ilk milli maçında 90 dakika sahada kalmayı başardı.

2 PENALTININ DA İÇİNDE
Portekiz'e galibiyeti getiren golleri Bruno Fernandes (2), Goncalo Ramos ve Joao Mario kaydetti. Portekiz'de Cristiano Ronaldo forma giymedi. Fenerbahçe'nin yıldızı Osayi Samuel, Portekiz'in ilk yarıda bulduğu penaltıya sebebiyet veren isim oldu. Nijeryalı yıldız Osayi, takımı adına da penaltı kazandırdı. Ancak Emmanuel Dennis penaltıyı kaçırdı.

İLK MİLLİ MAÇINDAKİ PERFORMANSI
Portekiz Milli Takımı'nın 4-0 kazandığı maçta sağ kanatta görev alan Osayi Samuel, 48 kez topla buluştu. 33 pas girişiminde bulunurken bunların 29'unda isabet sağladı ve yüzde 88'lik başarı oranı yakaladı. İki kez başarılı dribling yaptı. 8 kez girdiği ikili mücadelenin 7'sinde başarılıydı. 3 kez top çaldı.

PİYASA DEĞERİ 9 MİLYON EURO
Güncel piyasa değeri 9 milyon Euro olan Nijeryalı yıldız, İngiltere pasaportu da olmasına rağmen Nijerya Milli Takımı'nı tercih etti. Bu sezon Sarı-Lacivertli formayla 21 karşılaşmada forma giyen Osayi'nin gol ve asisti bulunmuyor. Fenerbahçe, Osayi için QPR'ye 2021 yılında 508 bin Euro bonservis bedeli ödemişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN