4 takımla şubatı garantileyen Türk futbolu tarihi bir sezon yaşıyor

Türkiye 1.96 ortalama ile Avrupa’nın devlerini solladı ve İngiltere’nin ardından grup aşamasının en başarılı 2. ülkesi olmayı başardı. Türk futbolu ayrıca 10.8 puan ile daha şimdiden kendi rekorunu kırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2022 Güncelleme 05 Kasım 2022, 06:54
4 takımla şubatı garantileyen Türk futbolu tarihi bir sezon yaşıyor

İÇİNDEKİLER

Son dönemde Avrupa'da üst üste başarısız sezonları geride bırakan Türkiye 20. sıraya kadar gerilemişti. Ancak Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor ve Başakşehir'in şubat ayını garantilemesi sonrası Türk futbolu yeniden Avrupa'da hak ettiği yere gelmeye başladı.



GRUPLARA BİLETE YAKLAŞTIK
UEFA sıralamasında 12. sıraya kadar yükseldik ve yeniden gözümüzü ilk 10'a çevirdik. Statü gereği klasmanda ilk 10 sırada bulunan ülkeler, Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderebiliyor. Buna göre Türkiye sezon sonunda ilk 10'a girerse, 2023-2024 Süper Lig şampiyonu doğrudan Devler Ligi'ne dahil olacak. 4 temsilcimizin de elde ettiği önemli sonuçlar sonrası Türkiye grup aşamasının en başarılı 2. ülkesi olmayı başardı. Türk takımları 1.9 puan ortalaması yakalarken; Almanya, İtalya, Fransa, , İspanya ve Portekiz gibi dev ülkeleri sollamayı başardık. Zirvede ise 2.4 puan ortalaması ile İngiltere yer aldı.



ÜLKE SIRALAMASI



EN YÜKSEK ORTALAMA

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN