Başkan Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü! İsrail'e kınama...

İşgalci İsrail güçleri Ramazan ayında da zulme devam etti. İsrail polisi geçtiğimiz cuma günü Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrail'in saldırıları sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. Görüşmeye ilişkin Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Başkan Erdoğan, "İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik müdahalelerini şiddetle kınadığımı ve Mescid-i Aksa'nın statüsüne ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlerin karşısında duracağımızı Sayın Abbas'a ifade ettim. Türkiye her daim Filistin'in yanındadır." ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Erdoğan bir görüşme de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile gerçekleştirdi.

Giriş Tarihi 17 Nisan 2022, 18:37 Güncelleme 17 Nisan 2022, 20:48
Başkan Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü! İsrail’e kınama...

İÇİNDEKİLER

Filistin topraklarını İşgal eden İsrail, Ramazan ayında saldırılarını ve Mescid-i Aksa'ya baskınlarını artırdı.

BAŞKAN ERDOĞAN MAHMUD ABBAS İLE GÖRÜŞTÜ
İsrail'in saldırıları sürerken Başkan Recep Tayyip Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

Erdoğan, Abbas'a Türkiye'nin her daim Filistin'in yanında olduğunu belirtti.

Başkan Erdoğan Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Kudüs başta olmak üzere Filistin'de yaşananlar nedeniyle Ramazan'ı buruk geçirirken, İsrail'in saldırılarında vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa diledim.

İSRAİL'İN SALDIRILARINA KINAMA
Görüşmemizde İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik müdahalelerini şiddetle kınadığımı ve Mescid-i Aksa'nın statüsüne ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlerin karşısında duracağımızı Sayın Abbas'a ifade ettim.

"TÜRKİYE HER DAİM FİLİSTİN'İN YANINDADIR"
Türkiye her daim Filistin'in yanındadır. Yaşananlar Filistinli tüm grupların birlik ve uzlaşı yolunda çalışmasının zaruretini hatırlatmaktadır. Sayın Abbas'a hem itidal telkinleri hem de birlik bakımından sergileyeceği sağduyulu liderlik dolayısıyla şükranlarımı ilettim."

"BİR GÖRÜŞME DE GUTERRES İLE"
Başkan Erdoğan Twitter'dan daha sonra yaptığı paylaşımda, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmemizde, Kudüs'te yaşanan olaylar ve Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele aldık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

"İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik müdahaleleri ve provokasyonlar sonucu yaşananları kabul edilemez bulduğumuzu ve şiddetle kınadığımızı ifade ettiğim görüşmede, Sayın Guterres ile bölgenin barışa kavuşması için atılabilecek müşterek adımları değerlendirdik.

Sayın Guterres'e, Ukrayna konusunda da İstanbul Süreci'ni herkesin desteklemesi gerektiğini; tarafların görüş ayrılıklarının giderilmesi için çaba göstermenin Türkiye'nin yürüttüğü barış girişimlerini tamamlayıcı nitelikte olacağını ifade ettim."