17’lik yıldız Arda Güler Alanya'da sahne aldı! 16 dakikada 1 gol atıp 1 asist yaparak Fener'i galibiyete taşıdı

26'da Rossi ve 48'de penaltıdan Mesut ile iki farkı yakalayan Fenerbahçe, Tayfur Bingöl'ün üst üste 2 golüne engel olamadı... Maç krize girdiği anda Arda sahne ald ı. 78'de golünü atıp, 90'da Berisha'ya da asist yaptı. Diğer golü ise Pelkas ağlara yolladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2022 Güncelleme 14 Mart 2022, 07:00
17’lik yıldız Arda Güler Alanya’da sahne aldı! 16 dakikada 1 gol atıp 1 asist yaparak Fener’i galibiyete taşıdı

İÇİNDEKİLER

Fener 3 puanı 5 golle aldı... Sarı-Lacivertliler zorlu Alanyaspor deplasmanında 5-2 kazanarak ilk iki iddiasını sürdürdü. 26. dakikada kaleci Altay'ın savunma arkasına gönderdiği topa çok iyi hareketlenen Rossi kaleci Marafona'nın üzerinden tekte güzel bir vuruş yaparak golü attı: 0-1.


ÖNCE DİREK SONRA PENALTI
32'de Serdar Dursun'un plase vuruşu kale direğinden oyun alanına döndü. 48. dakikada Rossi'nin şutu direkten geri geldi. Devam eden pozisyonda Fener penaltı kazandı.



ALANYASPOR TAYFUR'LA DÖNDÜ
Mesut penaltıdan skoru 2-0 yaptı. 53'te Tayfur Bingöl çok güzel bir golle farkı 1'e indirdi: 1-2. 67'de Yine sahneye Tayfur çıktı ve skor 2-2 oldu. 71'de Juanfran'ın şutu Altay harika kurtardı.



ARDA OYUNA GİRDİ İŞLER DEĞİŞTİ
78. dakikada genç Arda Güler sahneye çıktı ve Fener birkez daha öne geçti: 2-3. 90'da Pelkas'ın golüyle fark yeniden ikiye çıktı: 2-4. 90+4'te Arda'nın asistinde Berisha perdeyi kapattı: 2-5.



ÇOK MUTLU VE GURURLUYUM
F.Bahçe forması ile ligde gol atan en genç oyuncu olan Arda, "Çok mutluyum ve gururluyum" dedi. Arda Güler, Alanya ağlarını sarsarak 17 yaş 16 gün ile Fenerbahçe forması ile ligde gol atan en genç oyuncu olarak tarihe geçti. Arda maçı sonunda, "Kazanmamız gereken önemli bir maçtı. Sonradan girip katkı verdiğim için çok mutluyum. Taraftarlarımıza armağan olsun. Allah'a şükürler olsun. Gol attığım için çok mutluyum, çok gururluyum. Umarım gollerimin devamı gelir" ifadelerini kullandı.



8 HAFTA SONRA GOLLE DÖNDÜ
Mesut Özil sakatlığnın geçmesinin ardından 8 hafta sonra Alanyaspor maçının kadrosuna alınmıştı. İlk 11'de forma giyen yıldız futbolcu penaltıdan attığı golle bu sezon ligde ağları 8. kez havalandırdı.



FENERBAHÇE PATLAMASI!
Kanarya zorlu Alanya deplasmanında hücum anlamında sezonun en iyi maçını çıkardı. İlk kez bir lig maçında 5 gol atan Fener'in 3 topu da direkten dönerken, 4-5 net pozisyonda kaçtı.



TOPU BİLEREK ALANYA'YA BIRAKTIK
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Alanyaspor maçı sonrası konuştu. Kartal, "Alanyaspor'a bilerek topu bıraktık. Sonrasında neler yapacağımızı çalıştık. Oyuncularımız yüreklerini ortaya koyuyor. Hepsini anlattım ve takım da gereğini yaptı. Attığımız ilk golü antrenmanda çalıştmıştık Sonuçta da maçı da kazandık" ifadelerini kullandı.



HEM KURTARDI HEM ATTIRDI
Alanya maçında 9 kurtarışa imza atan Fenerbahçe'nin kalecisi Altay, takımının ilk golünde de asisti yapan isimdi. F.Bahçe'nin kalecisi Altay Bayındır, Alanyaspor maçında adeta yıldızlaştı. Altay, takımının 26. dakikada Rossi ile bulduğu golde attığı uzun topla asisti yapan isim oldu. Bununla da yetinmeyen başarılı file bekçisi karşılaşma boyunca 9 kritik kurtarışa imza attı. Yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tutan isim oldu. Altay bu sezon Süper Lig'de asist yapan ilk kaleci oldu.



İLK KEZ DEPLASMANDA 3'TE 3
Fener dün Alanyaspor karşısında kazanarak bu sezon ilk kez üst üste 3. deplasman galibiyetini aldı. Kanarya, Giresun ve Kasımpaşa'yı da devirmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN