MHK dün flaş bir karar alarak 13 hakemle yolları ayırdı

MHK dün radikal bir karara imza attı. Süper Lig’de görev alan hakem kadrosu yeniden belirlenirken 13 ismi listeden çıkardı. Listeden çıkartılan Özgür Yankaya sadece VAR’da görev yapacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2022 Güncelleme 09 Mart 2022, 07:04
MHK dün flaş bir karar alarak 13 hakemle yolları ayırdı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu (MHK), dün flaş bir karara imza attı. Spor Toto Süper Lig'de görev alan hakem kadrosu yeniden belirlenirken 13 ismi listeden çıkardı. Hem yaş sınırı hem de kulüplerin şikayetlerini göz önünde bulunduran MHK, bu sezonu tamamlayacak hakemlerin listesini güncelledi. TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Süper Lig'de düdük çalan; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Aldülkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarılırken Özgür Yankaya sadece VAR hakemi olarak görev alacak. Cüneyt Çakır'ın önümüzdeki sezon Suudi Arabistan'da hakemlik yapacağı öğrenilirken, listeden çıkartılan bir diğer isim olan Fırat Aydınus zaten geçtiğimiz sezon sonunda hakemliği bırakmış, MHK'nin isteği ile göreve geri dönmüştü.



BİTİGEN LİSTEDE YOK AMA AVRUPA'DA VAR
Merkez Hakem Kurulu'nun hakem listesinde yer vermediği isimlerden bir tanesi de Abdülkadir Bitigen oldu. Ancak Abdulkadir Bitigen bugün Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Manchester City-Sporting Lizbon maçında yardımcı VAR hakemi olarak görev yapacak.


BU KARAR UZUN SÜRE KONUŞULUR
MHK'nin dün gerçekleştirdiği operasyon uzun süre gündemden düşmeyecek gibi görünüyor.



CÜNEYT ÇAKIR ARABİSTAN YOLCUSU
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun listeden çıkardığı isimler arasında en çok dikkati çeken isim FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır oldu. Dün Cüneyt Çakır ile ilgili olarak bir iddia ortaya atıldı. Gelen bilgilere göre Cüneyt Çakır önümüzdeki sezon Suudi Arabistan Ligi'nde düdük çalacak. Suudi Arabistan, kariyerli yabancı hakemlerin düdük çalmasına izin veriyor. Bir süredir de Çakır'a zaten ilgi vardı. Cüneyt Çakır daha önce Katar'da Süper Kupa maçı da yönetmişti.



KULÜPLER BİRLİĞİ: KARARDA BİLGİMİZ VE DAHLİMİZ YOKTUR
Kulüpler Birliği, 13 hakemin listeden çıkartılmasının ardından açıklama yaptı. Açıklamada "Alınan kararda bilgimiz ve dahlimiz yoktur. Kamuoyuna arz ederiz" denildi.



SÜPER LİG HAKEMLERİ
Yaşar K. UĞURLU
Halil Umut MELER
Atilla KARAOĞLAN
Arda KARDEŞLER
Erkan ÖZDAMAR
Ümit ÖZTÜRK
Mete KALKAVAN
Ali ŞANSALAN
Sarper Barış SAKA
Zorbay KÜÇÜK
Yasin KOL
Volkan BAYARSLAN
Kadir SAĞLAM
Mustafa K. FİLİZ
Çağdaş ALTAY



VAR HAKEMLERİ
Özgüç TÜRKALP
Özgür YANKAYA
Emre MALOK
Erkan ENGİN



LİSTEDEN ÇIKARTILAN HAKEMLER
Cüneyt ÇAKIR
Ali PALABIYIK
Hüseyin GÖÇEK
Fırat AYDINUS
Abdulkadir BİTİGEN
Alper ULUSOY
Bahattin ŞİMŞEK
Mustafa ÖĞRETMENOĞLU
Tugay K.NUMANOĞLU
Suat ARSLANBOĞA

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN