Zirvenin sahibi Ankaragücü | Yurttan ve dünyadan spor haberleri

Başkent derbisinde MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi. İşte haberin detayları ve 7 Şubat tarihli Takvim Gazetesi'nin spor sayfalarından derlediğimiz yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2022 Güncelleme 07 Şubat 2022, 06:59
Zirvenin sahibi Ankaragücü | Yurttan ve dünyadan spor haberleri

İÇİNDEKİLER

Spor Toto 1 Lig'in 23. haftasındaki başkent derbisinde MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi. Ankaragücü'nün gollerini Sinan, Owosu ve Mehmet Uçar kaydetti. Bu galibiyetle puanını 48'e çıkaran MKE Ankaragücü, liderliğe yükseldi. Son 5 maçını kaybeden Gençlerbirliği ise kötü gidişi noktalayamadı.


TAKTİK BELÖZOĞLU'DAN GOL BERKAY ÖZCAN'DAN
Başakşehir, Teknik Direktör Emre Belözoğlu'nun, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ettikleri maçta Berkay Özcan ile buldukları golü taktik tahtasına yaptığı çizimlerle anlattığı anların görüntülerini paylaştı. Görüntülerde genç teknik adamın, Berkay'a topu ileriye taşıması ve Nacer Chadli ile yakın oynamasına ilişkin telkinlerde bulunduğu görülüyor.


KONYASPOR TRANSFERDE 1 TAKVİYE DAHA YAPACAK
İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, ara transferde 3 oyuncuyu takıma kazandırdıklarını belirterek, "Kalan sürede şartlar uygun olursa bir dokunuş daha yapabiliriz." dedi. Palut, "Gelecek oyuncunun takım kalitesini yukarı çekebilecek ve takım içi dengeleri bozmayacak olması temel prensibimizdir" ifadesini kullandı.

KAYSERİ'NİN HEDEFİ KISA YOLDAN AVRUPA
Süper Lig ekiplerinden Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman "Kısa yoldan Avrupa'ya gitmek olarak" tanımladığı Türkiye Kupası'nda iddialı olduklarını söyledi. Karaman, Türkiye Kupası'nda 8 Şubat'ta Fenerbahçe ile deplasmanda zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, "Tüm hesaplarımızı kazanma üzerine yapıyoruz" ifadesini kullandı.


LEBRON TRİPLE-DOUBLE YAPTI LAKERS, KNİCKS'İ DEVİRDİ
NBA'de Los Angeles Lakers, konuk ettiği New York Knicks'i uzatmada 122- 115 yendi. Sakatlıktan dönen yıldız oyuncusu LeBron James'in 29 sayı, 13 ribaunt, 10 asistle "triple-double" yaptı. Diğer maçlar: Orlando-Memphis : 115-135, Charlotte- Miami: 86-104, Washington-Phoenix: 80-95, Portland-Milwaukee: 108-137, Sacramento-Oklahoma: 113-103.


ANADOLU EFES ASLAN'I DEPLASMANDA DEVİRDİ
ING Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasında Anadolu Efes, Galatasaray Nef'i 103-91 yendi. Anadolu Efes, 15. galibiyetini elde ederken, Galatasaray Nef ise 8. kez mağlup oldu. Diğer sonuçlar: Beşiktaş- Semt77 Yalova: 94-85, Fenerbahçe Beko-Frutti Extra Bursaspor: 99-96, Türk Telekom-Aliağa Petkim: 75-70.

BALOTELLİ COŞTU DEMİR RİZE'Yİ YIKTI
SÜPER Lig'in flaş ekiplerinden Adana Demirspor deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-1'lik skorla mağlup etti... Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri Bjarnason ve Balotelli (2) kaydetti. Çaykur Rizespor'un tek golüise Yusuf Sarı'dan geldi.



TERİM BABASININ MEZARI BAŞINDA
OLAYLI bir şekilde Galatasaray'dan ayrılan Fatih Terim dün ölüm yıl dönümünde babası Mehmet Talat Terim'in mezarını ziyaret etti. Tecrübeli hocanın çok üzgün olması dikkatleri çekti.