Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'dan Mesut Özil'e teknolojik cevap! Neden ilk 11'de oynamıyor?

DünyaMesut Özil'i zaman zaman kulübeye çeken Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yılıdz futbolcu ile yaptığı özel görüşmede kendisine sürekli 11'de şans vermemesinin sebeplerini açıkladığı ortaya çıktı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 27 Eylül 2021, 16:56 Güncelleme 27 Eylül 2021, 17:10
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’dan Mesut Özil’e teknolojik cevap! Neden ilk 11’de oynamıyor?

İÇİNDEKİLER

Hatayspor'u mağlup eden ve puanını 16'ya çıkararak Süper Lig'de zirve yarışında yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe'de Mesut Özil'in maça yedek kulübesinde başlaması teknik direktör Vitor Pereira'nın yıldız futbolcuyu ilk tercihi olarak düşünmediği şeklinde yorumlanmıştı.

Hatayspor maçında 86. dakikada oyuna dahil olan Mesut Özil ile bir görüşme yapan Pereira'nın, yıldız futbolcuya, "Her oyuncunun olduğu gibi senin de yorgunluk verilerini GPS ile takip ediyoruz. Sana her maçta ilk 11'de şans vermeyişimin sebebi seni sakatlıklardan korumak ve takımın senden mahrum kalmasını engellemek" yanıtını verdiği öğrenildi.

Bir süredir sakat oyuncuların çokluğu sebebiyle elindeki kadrodan tam olarak faydalanamayan Pereira'nın tüm maçlar öncesi kendisine sunulan yorgunluk verilerine göre oyuncuları sahaya sürdüğü, sadece alternatifi olmayan bölgelerde mecburen bazı isimlere sürekli şans verdiği belirtiliyor.

Pereira'nın dinlendirerek forma şansı verdiği Mesut Özil, bu sezon Sarı-Lacivertli ekipte 9 maçta görev yaptı. 33 yaşındaki Mesut, bu maçlarda 3 gol atıp, 1 de asist yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN