Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli: Trabzonspor'a armağan olsun

Tokyo'da düzenlenen olimpiyatlarda boksta altın madalyayı ülkemize getiren Busenaz Sürmeneli, memleketi Trabzon'da büyük ilgiyle karşılandı. Burada açıklamalarda bulunan Sürmeneli, "Ben bir söz vermiştim; bu olimpiyat şehrine altın madalya yakışır diye, sözümü tuttum. Bu şehir bunu hak ediyordu. Şehrin öz evladı olarak bunu yaptım. Trabzon'a, Trabzonspor'a armağan olsun." dedi.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2021, 14:31 Güncelleme 17 Ağustos 2021, 14:31
Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli: Trabzonspor’a armağan olsun

İÇİNDEKİLER

Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın madalya getiren milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, kazandığı madalya sonrası duygularını dile getirdi. TSYD Trabzon şubesini ziyaret eden Busenaz Sürmeneli, "Ekibimle birlikte bu madalyayı kazandık. Tek başına kazanılmış bir madalya değil. Hocama ekibime çok teşekkür ediyorum. Trabzon'un ilk altın madalyası. O yüzden çok mutlu ve gururluyum. İnsanların burada bana gururla bakması çok gurur verici. Kime baktıysam ağlamış. Ben de çok ağladım. Keşke hep mutluluktan ağlasak. Ülkemiz hep kötü zamanlarda kenetlenmeyi biliyor. İyi ki Türk kadınıyım. İyi ki İstiklal Marşı'mızı okuttum. İnşallah şehrime ve kulübüme daha da fayda sağlamak istiyorum." dedi.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar 69 kiloda altın madalya kazanarak tarihe geçen milli boksör Busenaz Sürmeneli, memleketi Trabzon'da büyük ilgi gördü. Havaalanında tezahüratlar ve Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı'nın çaldığı kahramanlık türküleriyle karşılanan Sürmeneli, çok mutlu olduğunu söyledi.

Şampiyon sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bir söz vermiştim; bu olimpiyat şehrine altın madalya yakışır diye, sözümü tuttum. Bu şehir bunu hak ediyordu. Şehrin öz evladı olarak bunu yaptım. Trabzon'a, Trabzonspor'a armağan olsun. Çok mutluyum, çok gururluyum. Gerçekten bu madalyada emek var, gözyaşı var, her şey var."

'YAPAMAZ DİYENLERE GELSIN'
Bu madalya, 'Türk kadını yapamaz' diyen herkese gelsin. İnşallah daha güzel başarılarla buraya gelmek nasip olsun. Çok mutluyum. Şehri ve insanları görünce daha çok mutlu oluyorum. İyi ki diyorum aç kalmışım, susuz kalmışım ki bu madalyayı buraya getirebilmişim."