Mostafa Mohamed tarihe geçti! Duble yaptı, rakiplere selam çaktı...

Ocak ayı transfer döneminde Galatasaray'ın yolunu tutan Mısırlı golcü Mostafa Mohamed, Fenerbahçe deplasmanında attığı usta işi golle galibiyetin mimarı oldu. Genç golcü Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında üst üste gol atarak tarihe geçti.

Giriş Tarihi 07 Şubat 2021, 13:35 Güncelleme 07 Şubat 2021, 13:44
Mostafa Mohamed tarihe geçti! Duble yaptı, rakiplere selam çaktı...

İÇİNDEKİLER

Ara transferde Zamalek'ten Galatasaray'a transfer olan Mostafa Mohamed, Kadıköy'de attığı mükemmel golle Fenerbahçe zaferinin mimarı oldu.



Ayağının tozuyla çıktığı ilk maçta geçen hafta Başakşehir ağlarını da havalandıran Mısırlı forvetin bu performansı Sarı-Kırmızılı kulübün tarihine geçti.



Mostafa Mohamed, Galatasaray formasıyla ilk iki maçında ağları havalandıran ilk yabancı forvet olmayı başardı. Genç futbolcu böylece tarih boyunca Mario Jardel, Milan Baros, Shabani Nonda, Johan Elmander, Adrian Ilie, Bafetimbi Gomis ve Radamel Falcao gibi çok önemli golcülerin yapamadığını başardı.



Galatasaray tarihinde daha önce ilk iki resmi maçında gol atan son yabancı futbolcu ise Cassio Lincoln oldu. Brezilyalı orta saha oyuncusu, 2007-2008 sezonunda Rizespor ve Ankaragücü ağlarını havalandırmıştı.



Bafetimbi Gomis 2017-2018 sezonunda ilk iki Süper Lig maçında da golle tanışmıştı. Ancak Fransız forvet, ilk iki resmi maçı olan UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ostersunds karşılaşmalarını boş geçmişti.