Şampiyon Anadolu Efes! Anadolu Efes 89-74 Fenerbahçe

Seriyi 4-3 kazanan anadolu efes 14. kez şampiyonluğa adını yazdırdı. Nefesleri kesen serinin son maçında müthiş bir oyun sergileyen Efes, 38 sayı atan Larkin’in liderliğinde Fenerbahçe’yi mağlup etti. Efes’in 2009’daki son şampiyonluğunda antrenör olan Ergin Ataman, Lacivert-Beyazlılar’ın büyük hasretine son veren isim oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2019 Güncelleme 22 Haziran 2019, 06:54
Şampiyon Anadolu Efes! Anadolu Efes 89-74 Fenerbahçe

İÇİNDEKİLER

VE şampiyon Anadolu Efes... Lacivert- Beyazlılar, Fenerbahçe Beko'yu 89-74 yenerek seriyi 4-3 kazandı ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde mutlu sona ulaştı. Tam 10 yıl sonra bu büyük başarıya imza atan Anadolu Efes tarihindeki 14. şampiyonluğu elde etmiş oldu.

İLK ÇEYREKTEN SONRA ŞOV
İlk çeyreği 23-21 geride tamamlayan Anadolu Efes, Micic ve Larkin'in hücumdaki performansıyla devreyi 44-37 önde bitirdi. 3. çeyrekte bir ara farkı 14 sayıya çıkaran Lacivert- Beyazlılar son 10 dakikaya 11 sayı farkla 69-58 üstün girmeyi başardı.

FİNALİN MVP'Sİ LARKİN
Son çeyrekte müthiş performansını sürdüren Anadolu Efes karşılaşmayı 89-74 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Lacivert-Beyazlılar'da 38 sayı 4 asist ve 3 ribaundla oynayan Shane Larkin final serisinin MVP'si seçildi.

FENER'İN BELALISI
Nefesleri kesen final serisinin son maçında Shane Larkin fırtınası esti... ABD'li guard 38 sayı atarak Fenerbahçe Beko'yu yıkan isim oldu. Euroleague Final Four'da 30 sayıyla Sarı-Lacivertliler'e adeta kabusu yaşatan Larkin birkez daha kalitesini ortaya koydu.

KARARI KULÜP VERECEK
Efes'le sözleşmesi biten yıldız oyuncu, "Bu benimle ilgili değil. Kulüp kararını verecek" diye konuştu.

TARİHTE 7 MAÇ OYNANAN İLK FİNAL
Anadolu ​Efes-Fenerbahçe Beko finali çok ilginç bir istatistiğe şahitlik etti. Seriyi Efes 4-3 kazanırken ilk kez 7 maçın tamamı oynandı. Daha önce Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ı 4-3'le geçip şampiyon olduğu searise Sarı-Kırmızılılar maça çıkmamıştı. Yine 4-3 biten Efes-Ülker finalinde seri 1-1 başlamıştı.

ATAMAN'DAN ŞOK PROTESTO
FİNAL serisinin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Anadolu Efes coach'u Ergin Ataman son maça da damgasını vurdu... Tecrübeli antrenör şampiyonu belirleyen karşılaşmayı oturarak izledi. Molalarda bile takımına taktik vermeyen Ataman mücadelenin bitiminin ardından kutlamalara katılmayıp direkt soyunma odasına gitti. Ataman'ın 6. maçın sonrasında Galatasaraylı taraftarlara yönelik daveti yüzünden Anadolu Efes cephesinden büyük tepki gördüğü ve bu nedenle protesto olarak böyle bir tavır takındığı gelen bilgiler arasında.