Kemal Kılıçdaroğlu'nun "parayla satılan" diyerek hedef aldığı 4 isim var

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda "İttifakın içinde geçmişte yer alıp -CHP veya başka parti olabilir- buradan belli kişileri finanse ederek, belli kişilere paralar verilerek ve onların çevresiyle beraber acaba ayrı bir parti kurdurabilir miyiz diye böyle bir özel çaba var" ifadeleriyle CHP'lileri ağır bir itham altında bırakmıştı. Bu duruma Muharrem İnce çok tepki gösterirken Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür de konuyu köşesine taşıdı. Övür yazısında "Kılıçdaroğlu gerçeğin peşinde olmadığı için net cevap vermek yerine soyut suçlamayı sürdürüyor: Peki, kimi veya kimleri suçluyor?" sorusunu yöneltti.

Giriş Tarihi 07 Kasım 2020, 10:25 Güncelleme 07 Kasım 2020, 10:42
Kemal Kılıçdaroğlu’nun parayla satılan diyerek hedef aldığı 4 isim var

İÇİNDEKİLER

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün yazısından bir bölüm:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun alamet-i farikası olan kanıtsız suçlamalardan biriyle daha karşı karşıyayız. Bu kez bir kişiyi değil birkaç kişiyi hedef alan bir suçlamada bulundu ve şöyle dedi:

"İttifakın içinde geçmişte yer alıp -CHP veya başka parti olabilir- buradan belli kişileri finanse ederek, belli kişilere paralar verilerek ve onların çevresiyle beraber acaba ayrı bir parti kurdurabilir miyiz diye böyle bir özel çaba var."

Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce'yi mi kastediyorsunuz?" sorusuna "Sadece o değil" derken, ikinci soru geliyor; "Mustafa Sarıgül'den mi bahsediyorsunuz?".

Kılıçdaroğlu gerçeğin peşinde olmadığı için net cevap vermek yerine soyut suçlamayı sürdürüyor: Peki, kimi veya kimleri suçluyor?

İttifak ortağı İYİ Parti veya HDP'de derin ayrılıklar olsa da parti kurma girişiminde bulunan kimse yok. Ama CHP'de var. Suçlama da asıl onlara yönelik.

CHP'den ihraç edilen Öztürk Yılmaz parti kurdu.

Muharrem İnce, Memleket Hareketi başlattı ve büyük olasılıkla partisini de kuracak.

Mustafa Sarıgül de düğmeye bastı ve Türkiye Değişim Partisi'ni yakında kuruyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!