Fırında kuzu incik

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2009 Güncelleme 16 Ekim 2009, 00:10

İÇİNDEKİLER

Soğanları yemeklik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağında öldürün. kuzu incikleri yıkayp tencereye ilave edin. sivribiberleri ve halka halka doğranmış havuçları ekleyip 5- 10 dakika çevirin. etler suyunu çekene kadar pişirin. kabukları soyulup fındık büyülüğünde doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edin. 2-3 kez karıştırın. 1,5-2 su bardağı kaynamış suyu koyun. temizlenip ikiye bölünmüş fasulyeleri tencereye ekleyin. etler yumuşayana kadar (30-40 dakika) pişirin. tenceredekileri bir fırın kabına dökün. üzerine defne yaprağı, tuz, karabiber ve sarımsak ekleyip 250C'de 15 dakika pişirin.

Malzemeler
6-7 adet kuzu incik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kuru soğan
5-6 adet sivribiber
2 adet domates
10-15 fasulye
2 havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
5-6 defne yaprağı
5-6 diş sarımsak

* * *
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın. Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları( içleri ziyan olmasın diye) kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın. Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz) 200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Malzemeler

4 adet patlıcan
5-6 adet sivribiber
4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
5-6 diş sarımsak, doğranmış
Kızartmak için sıvıyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

* * *
Asma pidesi
Yeşil soğan ile naneyi yıkayıp ince bir şekilde doğruyoruz. Asma yaprağı hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. (kek kıvamından biraz koyu olacak) Asma yapraklarını yıkayıp teflon tavaya biraz sıvı yağ döküp boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz hazırladığımız harçtan döküyoruz. (bu ölçü ile 3 tava çıkyor siz ne kadar yapmak istiyorsanız ölçüyü ona göre ayarlayabilirsiniz.) Üzerini yine yapraklarla kaplayıp alt üst pişiriyoruz. (çevirme işlemini ben balık tavasının kapağı ile yaptım) dilimleyip servis edebilirsiniz.. Afiyet olsun...

Malzemeler
2 bardak mısır unu
1,5 bardak yoğurt
1 su bardağından
Bir parmak eksik sıvı yağ
1 demet taze soğan
Yarım demet nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Pul biber
250 gr. taze asma yağrağı
Gönderen: Gülay Kaykaş