Kalp tereyağı sever

Kalbimize giden yol, midemizden geçiyor. Sağlıklı atan bir kalp, sağlıklı bir beden anlamına geliyor. Medical Park Gebze Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kenan Yıldırım, kalp sağlığı için beslenme şeklinin önemine dikkat çekiyor.
KİVİ VE HAVUÇ YİYİN...
Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, Brüksel lahanası, maydanoz, şalgam, bamya, marul, brokoli, kuşkonmaz, tahıllar, tereyağı, peynir, yumurta, karaciğer, kivi, yaban mersin ve havuç gibi K vitamini içeren besinlerin kalbi koruduğunu belirtiyor. Önerilerini şöyle sıralıyor. t Yağ kullanımında zeytinyağı veya kanola yağı gibi tekli doymamış yağları seçin. Avokado ve fındık yağı da kalbi korur. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. t Yağsız et, kümes hayvanları ve balıklar, az yağlı süt ürünleri ve yumurta en iyi protein kaynaklarından bazılarıdır. t Fazla tuz tüketimi, kalp hastalıkları için risk taşır. Günde bir çay kaşığından fazla tuz tüketmeyin.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.