TYP personel alımı başvuru şartları! İŞKUR TYP Nisan ayı başvuru iş ilanları!

Türkiye İş Kurumu üzerinden toplum yararına programı aracılığı ile Nisan ayı personel alım ilanı açıklandı. Koronavirüs salgını sonrası ilk kez açıklanan ilanda Çankırı Karatekin Üniversitesinde görevlendirilecek. TYP alım ilanına başvuru yapabilmek için en az 18 yaşını doldurmuş olmak gerekli olacak.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2020, 12:55 Güncelleme 13 Mayıs 2020, 14:25
TYP personel alımı başvuru şartları! İŞKUR TYP Nisan ayı başvuru iş ilanları!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR TYP Nisan ayı personel alımları tüm hızıyla devam ediyor. Bu bağlamda binlerce kişinin beklediği İŞKUR TYP iş ilanları Nisan ayında açıklanmaya başladı. Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası üzerinden bir son dakika duyurusu yayımlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR Toplum Yararına Programları kapsamında Nisan ayı TYP ilanları açıkladı.

BAŞVURU ŞARTLARI;

TYP alım ilanına başvuru yapabilmek için en az 18 yaşını doldurmuş olmak gerekli olacak. Adayların İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları, herhangi bir örgün eğitime devam etmiyor olmaları, emekli ya da malul aylığı almıyor olmaları gerekli olacak. Başvuruda ikamet şartı da aranacak. Çankırı Merkez'de ikamet edenlerin başvuruları kabul edilecek.

Çevre temizliği işlerinde görevlendirilecek olan program kapsamında 10 kişilik ilanda adaylar liste yöntemi ile belirlenecekler. Başvurular 8 Nisan ile 12 Nisan 2020 tarihleri arasında alınacak. 13 Nisan saat 16:00'da seçim yapılacak. Karatekin Üniversitesinin Yeşil Alan Müdürlüğü tarafından istihdam edilecek olan 10 TYP personelleri 16 Nisan 2020 tarihinde göreve başlayacaklar ve 15 Ekim 2020 tarihine kadar 180 gün süre ile çalışabilecekler.

TYP MAAŞLARI NE KADAR?

Kamu kurumlarında kadrolu yada sözleşmeli personel dışında istihdam şekillerinden bir tanesi de toplum yararına programı ile istihdam geliyor. Bu kapsamda okullar, il özel idareler, hastanelerde çok sayıda temizlik, ağaçlandırma, park düzenleme, okul çevre temizliği bakım onarım işleri için görevlendiriliyorlar. Özlük haklarında ise asgari ücret düzeyinde maaş alabilmektedirler.