2020 yılında bekçilik alımı ne zaman yapılacak?

2020 bekçi alımı ne zaman yapılacak? 2020 beki alımında askerlik şartı var mı? soruları bekçi alımı sayılarında artış yaşandıkça, bekçi olmak isteyenler tarafından daha sık sorulmaya başlandı. İşte bekçi alımı hakkında merak edilenler…

Giriş Tarihi 27 Aralık 2019, 09:10 Güncelleme 08 Ocak 2020, 13:34
2020 yılında bekçilik alımı ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Bekçilik mülakat sonuçları şu sıralarda araştırılmaya devam ederken, bekçi olmak isteyenler 2020 yılında bekçi alımı başvuru şartlarını merak ediyorlar. 2020 bekçi alımı ne zaman? 2020 bekçi alımında askerlik şartı var mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son yaptığı açıklamada 500 bekçinin daha alınacağını ve toplamda bekçi sayısının 30 bine çıkacağını müjdelemişti.


DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

2020 BEKÇİ ALIMINDA ASKERLİK ŞARTI VAR MI?

Resmi Gazete'de yer alan yeni düzenleme ile birlikte bekçi alımlarına dair yenilikler getirildi. Bekçi alımları sırasında adayların T.C kimlik numaralarını, adli sicil kaydını, eğitim bilgisini, erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini, yaş düzeltme yapanların konuyla ilgili resmi belgesini, şehit ve gazi çocukları için durum belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.

Önceki dönemlerde askerlik terhis belgesinin fotokopisi istenirken yeni düzenlemeler ile birlikte bu belge yerine erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı bilgisini gösterecek evrak istenmeye başlandı. Bu değişiklik ile birlikte erkek adaylar için askerlik şartı da kaldırılmamış oldu. Yapılan bu düzenleme ile birlikte başvuracak olan erkeklerin hala askerliğini yapmış olması gerekiyor.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aşağıda İŞKUR tarafından yayınlanan bekçi alım ilanları bulunmaktadır. Bu ilanlara ulaşmak ve hemen online başvuru yapmak için aşağıda belirtilen linki tıklayınız. Ardından, açılan sayfa üzerinde bulunduğunuz ile göre belirlediğiniz ilanın üzerini tıklayınız. E-devlet şifreniz ile giriş yaparak, açılan başvuru ekranı üzerinden iş başvuru kaydınızı yapınız. Bunun için İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmanız ve ilan içeriklerinde belirtilen özel koşulları taşımanız yeterlidir.

Ayrıca aşağıda belirtilen bazı iş ilanlarına direk işyeri ile irtibat kurabilmeniz için iletişim bilgileri verilmiştir.

İŞKUR İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEMUR İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BEKÇİ ALIMI YAPAN KURUMLARIN GÜNCEL İŞ İLANLARI

1 – Bakpiliç

27.12.2019 – Ankara/Polatlı – İlköğretim mezunu

Polatlı Çimenceğiz Bölgesinde bulunan kümesimizde çalışacak gece bekçisi arayışımız mevcuttur.

Personel ailesiyle birlikte tesis içerisinde bulunan lojmana yerleşecektir.

BEKÇİLİK

Bekçilik, vatandaşın gece olunca mal ve can güvenliğinden sorumlu, İçişleri Bakanlığına bağlı, Emniyetin kolluk kuvvetleri birimlerinden biridir. Eskiden İstanbul sokaklarının gece güvenliği bekçiler tarafından sağlanırmış, 2017 senesi itibariyle büyük şehirlerde bekçilik mesleği hayata geri döndü. Mahalle ve caddelerde gecenin kartalları olan bekçilerimiz vatandaşın uykusunda güvenliğini sağlamakla şehirlerimizin refah seviyesini artırmışlardır.

BEKÇİ ALIMLARI NASIL OLUR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, görevlendirilmek üzere İçişleri Bakanlığının bekçi alımı duyurusu ile birlikte 772 sayılı çarşı ve mahalle bekçisi kanunu çerçevesinde Bekçi alımları yapılır. Bekçilik alımı ilanı, resmi gazetede yayınlandığı gibi ilk olarak yazılı sınav olacak ve daha sonra sözlü sınav ile beraber spor mülakatı gerçekleşecektir. Bekçilik alımı ilanları Polis Akademisi sitesinden ilan olunur.

Bekçilik için İçişleri bakanlığının Polis Akademisi sitesinde alım ilanı geldiğinde kılavuzda belirtilen şartları taşıyan adaylar e devlet şifreleri ile ön başvuru yaparlar. Ön başvurusunu yapan adaylar pilot şehirlerde yazılı mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Yazılı sınavın baraj puanı 50 , adaylara 100 soru yöneltilecek ve en az 50 doğru yapması istenecek. Puanlama doğru başına 1 puan olarak hesaplanacak.
50 ve üstü puan alan adaylar fiziki yeterlilik testine girmeye hak kazanacaklar.

Bekçi olmak için Lise mezunu olma şartı aranmaktadır. 31 yaşına gelmemiş erkeklerden alım yapılır. Bekçilik alımı sınavı üç aşamadan oluşur;

Yazılı sınav
Fiziki yeterlilik sınavı
Sözlü mülakat sınavı

İŞKUR bekçi alımı iş ilanları için tıklayınız

İŞKUR'A KAYIT NASIL OLUŞTURULUR?

İŞKUR kayıt işlemini kolayca yapabilmeniz için kurumun sunduğu 2 farklı kayıt seçeneği bulunuyor. Milyonlarca işçi ve işverenin kullandığı İŞKUR istihdam sistemine kayıt olmak için Türkiye genelindeki İŞKUR il ve ilçe bürolarına bireysel başvuruda bulunabilirsiniz. İŞKUR bürolarına gitme vaktiniz bulunmuyor ya da daha kolay bir şekilde İŞKUR kaydınızı yaptırmak istiyorsanız İŞKUR "İnternet Şubesi" size yardımcı oluyor. İŞKUR online şubesini kullanarak da İŞKUR kayıt işlemlerinizi dakikalar içerisinde tamamlayabilirsiniz. Kayıt işlemleri için;

• İŞKUR resmi web adresi "iskur.gov.tr" adresini tarayıcınızda açın.

• İŞKUR web sitesinin üst menüsünün en sağında bulunan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın.

• Açılan İŞKUR E-Şube sayfasında "İş Arayan" ve "İşveren" şeklinde iki bölüm bulunmaktadır. İŞKUR kayıt işlemi için hangi pozisyonuna uygunsanız o bölümden işleminizi yapabilirsiniz.