KPSS'li KPSS şartsız olarak kamu kurumları yen iş ilanları yayınlamaya devam ediyor

Kamuya 2 bin memur, işçi ve askeri personel alımı yapılacak. Vatandaşlar personel ilanlarına yoğun ilgi gösteriyor.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2019, 09:50 Güncelleme 11 Haziran 2019, 14:04
KPSS’li KPSS şartsız olarak kamu kurumları yen iş ilanları yayınlamaya devam ediyor

İÇİNDEKİLER

KAMU İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamu Kurumları tarafından yayımlanmış olan ilanlara başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya engelli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranıyor.

Ayrıca bazı kurumlar KPSS ile alım yapıyor olsa da bazı kurumlar KPSS şartı olmadan personel alımı yapmaktadırlar. Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre alım yapan kurumlar için adayların, Ön Lisans mezunları için KPSSP93, Lisans mezunları için KPSSp3 ve Lise mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir.

2 BİN MEMUR PERSONEL VE ASKERİ PERSONEL ALIMLARI:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi: Üniversite bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 1 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacağını ilan etti. Bu bağlamda 1 kişilik boş kadro ile 5. Dereceli 1 İç Denetçi alımı yapacak.

TÜBİTAK BİLGEM : Yayımlanmış olan ilana göre 142 kişilik kadro ile TÜBİTAK BİLGEM Bilişim Teknolojilri Enstitüsü birimine Gebze / KOCAELİ de Ar-Ge Personeli alımı yapacak. Alımlar farklı niteliklerde yapılacak.