Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 personel alımı ne zaman? Hemşire alımı ne zaman? İşte, kadro dağılımı

Sağlık Bakanlığı'na 29 bin 600 personel alımı yapılacak. Hemşire, Ebe, Psikolog ve birçok branşa yapılacak alımlar için vatandaşlar heyecan içinde. Duyurunun yapılmasının ardından alımların ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Peki, Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 personel alımı ne zaman yapılacak? Kadro dağılımı nasıl olacak?

Giriş Tarihi 16 Nisan 2019, 17:37 Güncelleme 16 Nisan 2019, 17:38
Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 personel alımı ne zaman? Hemşire alımı ne zaman? İşte, kadro dağılımı

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı personel alımı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, birçok kadroya toplam 29 bin 600 personel alımı gerçekleştirilecek. 2019 yılında yapılacak bu alımları ile ilgili detayların Nisan ayı içerisinde paylaşılacağı bildirilmişti. Peki, Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 personel alımı ne zaman? Şartlar neler olacak? İşte detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 bin 600 personel alımına ilişkin detayların Nisan ayı içerisinde duyurulacağını söylemişti. Ancak konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Resmi makamlardan personel alımına ilişkin açıklama geldiğinde haberimizin içeriğine eklenecektir.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Hemşire, ebelik ve yardımcı personel ile ilgili, biz her gün yeni hastaneler açıyoruz. Bu açılan hastaneler nedeniyle bizim önümüzdeki aylar, ihtiyaçlarımız zaten söz konusu olacak. Sadece Bilkent'te çalışacak kişi sayısı 12 bin olacak. Bunun 7 bini sağlık personeli. Şu an 4 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor. İlanlar bu çerçevede yapılmış olacak."

KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Hemşire
Ebe
Psikolog
Radyoloji Teknikerliği
Ortopedi
Tıbbi Laboratuvar
İlk ve Acil Yardım Teknikerleri (Paramedik)
Biyomedikal Mühendisleri
Diyaliz Teknikeri
Anestezi
Sosyal Hizmet Uzmanları
Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Ağız ve Diş Sağlığı
Ameliyathane teknikeri
Ameliyathane Hizmetleri
Odyometri
Acil Tıp Teknisyenliği
Eczane hizmetleri
Sağlık yönetimi
İş protez teknikeri
Hemşire yardımcısı
Radyoterapi teknikeri
Çocuk gelişimi
Fizik Tedavi teknikeri
Adli Tıp Teknikeri
Odyolog
Ferfüzyonist
İş ve Uğraşı Terapisti
Diyetisyen
Fizyoterapist
Dil ve Konuşma Terapisti

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

29 bin 600 personel alımına ilişkin açıklama henüz yapılmadı. Bir önceki sınavlara bakıldığında başvuru şartlarının aşağıdaki gibi olması tahmin ediliyor.

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.