37'lik oyuncunun yıllardır 52 kilo kalma sırrı: "Her gün tüketiyorum..." 5-2 yöntemiyle Özge Özpirinçci diyeti!

Fit görünümüyle dikkat çeken ünlü oyuncu Özpirinçci'nin formunu koruma yöntemlerini inceledik. Sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmanın sırlarını paylaşıyoruz. İşte ünlü oyuncunun formda kalma sırları...

Giriş Tarihi 18 Ocak 2024, 09:25 Güncelleme 18 Ocak 2024, 09:25
37’lik oyuncunun yıllardır 52 kilo kalma sırrı: Her gün tüketiyorum... 5-2 yöntemiyle Özge Özpirinçci diyeti!

İÇİNDEKİLER

Şimdilerde Sandık Kokusu dizisinde Demet Akbağ, Necip Memili, Metin Akdülger ile başrolleri paylaşan Özge Özpirinçci oyunculuğu kadar formuyla da büyük ilgi çekiyor. Konuk olduğu bir televizyon programında sağlıklı yaşam ve kilo koruma sırlarını samimi bir şekilde paylaşan oyuncunun röportajlarını sizler için derledik. İşte Özge Özpirinççi'nin kilo verme sırrı...

YILLARDIR BU YÖNTEMLE FORMUNU KORUYOR!

2019 yılında katıldığı bir programda kilosu hakkında açıklamalarda bulunan Özpirinçci'nin röportajlarından detayları sizler için derledik. İşte o açıklamalar;

"Oruç diyeti yapıyorum. Günde iki öğün besleniyorum. Aralarda aç kalıyorum. Su, çay, kahve içiyorum. Keçi ya da manda yoğurdu yiyorum. Balık ağırlıklı besleniyorum. Kuruyemiş hastasıyım. 2 gün sağlıksız beslendiysem, 5 gün yediklerime dikkat ediyorum. Olay bu kadar basit"

"Vegan olma yolunda ilerliyorum. Eti hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. Şu aralar kinoaya sardım. Her gün kinoa tüketiyorum. Protein bakımından etle aynı. Ayrıca çorbayı çok seviyorum. Pilates ve yürüyüş yapıyorum. Sahilde Bostancı'dan Fenerbahçe'ye kadar yürüyorum" dedi.

"İnek ürünlerini hayatımdan çıkardım. Süt ürünlerini tamamen hayatımdan çıkarmak istiyorum. 2 sene sadece balık yedim, bağışıklığım çöktü. Şimdi haftada 1, 10 günde bir et tüketmek zorundayım."

5-2 DİYETİ İLE BESLENME

5-2 Aralıklı Oruç Diyeti, temel olarak haftanın çoğunlukla normal beslenmeye odaklanan 5 gününü kapsıyor. Bu günlerde birey, vücuduna gerekli besinleri sağlayarak enerji seviyelerini yüksek tutmayı amaçlıyor. Haftanın 5 günü normal ve sağlıklı bir şekilde beslenir.

Diğer seçilen 2 günde ise kalori alımı 500 kalori civarına düşürülmelidir.Ya da bunu tam tersi şekilde 5 gün sağlıklı 2 gün normal kalorili olarak kendiniz bir rutin oluşturabilirsiniz.