Diriliş'in Ertuğrul beyi Engin Altan'ın projesi belli oldu! Kuruluş Osman yerine TRT1'nin o dizinde... Hayranları bekliyordu!

Barbaros dizi projesinde çalışma takviminin aksamasından ötürü Çağatay Ulusoy'un ayrılma kararı almasını ardından yerine Engin Altan Düzyatan'ın rol üstleneceğine dair iddialar bomba gibi düşmüştü. Milliyet'in haberine göre; Oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın, Barbaros Hayreddin Paşa rolü kesinleşti. TRT 1 ekranlarında sevenlerinin karşısına çıkacak olan oyuncu, tekrar sakallarını uzatmaya başladı. Engin Altan Düzyatan 1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü bitiren Sanatçı 2001 yılında İstanbul'a gelerek oyunculuk hayatına başlamıştır. Sanatçı aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Teknikleri Master Programını bitirmiştir. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2020, 12:37 Güncelleme 24 Temmuz 2020, 12:37
Diriliş’in Ertuğrul beyi Engin Altan’ın projesi belli oldu! Kuruluş Osman yerine TRT1’nin o dizinde... Hayranları bekliyordu!

İÇİNDEKİLER

TRT1'de yayın hayatına başlangıç yapacak olan Barbaros adlı yapımda önemli gelişmeler yaşanıyor. Son olarak 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde rol alan Engin Altan Düzyatan, yine bir dönem dizisiyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyuncu, TRT 1'in yeni projesi olan Osmanlı'nın ilk kaptan paşası Barbaros Hayreddin Paşa'yı canlandıracak. Ocak ayında ekrana gelmesi planlanan dizi için hazırlıklara başlayan oyuncunun, rolü için tarihin tozlu sayfalarını araştırmaya koyulduğu belirtildi. Rolünü hakkıyla oynayabilmek için o döneme ait kitap ve belgeselleri izlemeye başlayan Engin Altan Düzyatan, ilerleyen zamanlarda tarihçilerle de bir araya gelip çalışacak. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Kuruluş Osman'da Yeşilçam sürprizi! Cüneyt Arkın Aksakallılar'ın reisi oluyor

TARİHÇİLERDEN YARDIM ALACAK

Ocak ayında ekrana gelmesi planlanan dizi için hazırlıklara başlayan oyuncunun, rolü için tarihin tozlu sayfalarını araştırmaya koyulduğu belirtildi. Rolünü hakkıyla oynayabilmek için o döneme ait kitap ve belgeselleri izlemeye başlayan Engin Altan Düzyatan, ilerleyen zamanlarda tarihçilerle de bir araya gelip çalışacak. Denize tutkusuyla da bilinen ünlü oyuncunun, yakın çevresine çok heyecanlandığını söylediği öğrenildi.

Mucize Doktor yeni sezonu için tutkunlarını neler bekliyor: ''Bir anda başlayacak ve bitecek!''

TRT1 kanalının yöneticilerinin de Engin Altan Düzyatan'ı bir kez daha ekrandan görmeyi çok istediği ve Barbaros projesinin yapımcısı olan ES Film'in de kendisiyle görüştüğüne yönelik iddialar sosyal medya platformunda geniş ölçüde yankı uyandırmıştı. Engin Altan Düzyatan'ın dizide Barbaros Hayreddin Paşa karakterini oynayacağı netlik kazandı. İşte Sina Koloğlu'nun yazısındaki detaylar:

"TRT için çekilecek 'Barbaros' dizisinde Barbaros karakterini Engin Altan Düzyatan oynayacak. Bu kesinleşti. Dizinin kanalda ocak ayında yayında olması planlanıyor. Henüz plato inşaatı başlamadı gelen bilgilere göre. Senaryoyu Ozan Aksungur ve Cüneyt Aysan birlikte yazıyor. Bakalım bizim 'Barbaros' nasıl olacak?"

ENGİN ALTAN DÜZYATAN KİMDİR?

Engin Altan Düzyatan 1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü bitiren Sanatçı 2001 yılında İstanbul'a gelerek oyunculuk hayatına başlamıştır. Sanatçı aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Teknikleri Master Programını bitirmiştir.

Sanatçı, Bir Avuç Deniz filmindeki performansı ile 2012 yılında "Los Angeles Movie Awards"da "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görülmüştür. Kenter Tiyatrosu ile Anna Karenina ve DOT ile Kürklü Merkür oyunlarında yer alan Sanatçı Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda Dar Ayakkabı İle Yaşamak oyununun yönetmenliğini yapmıştır. Canlı Para ve 3'te 3 adlı Tarih Yarışması programının da sunuculuğunu yapmıştır.

Yakın gelecekte tüm dünyada yaşanacak olan su sorununa dikkat çekmek isteyen Sanatçı 2014 ve 2017 yıllarında Afrika'ya giderek vahşi doğa fotoğrafları çekmiş ve bu fotoğraflardan oluşan "Sen de Tanık Ol" isimli fotoğraf sergisini 2017 yılı Kasım ayında açmıştır. Sergiden elde ettiği tüm gelir ile de Afrika'da su kuyusu ve akıllı köy projelerini hayata geçirerek bir sosyal sorumluluk projesi başlatmıştır.

ROL ALDIĞI DİZİLER

Kurşun / Orhan Atmaca / 2019

Diriliş Ertuğrul / Ertuğrul Gazi / 2014-19

Çırağan Baskını / Poldi / 2014

Cinayet / Yılmaz Seyhan / 2014

Yol Ayrımı /Gazeteci Murat / 2012-13

Son / Halil / 2012

Kapalıçarşı / Fırat Işık / 2010

Bir Bulut Olsam / Serdar Batur / 2009

Cesaretin Var mı Aşka / Tamer / 2008

Sevgili Dünürüm / Murat / 2007

Kızlar Yurdu / Özgür / 2006

Sil Baştan / Cihan / 2004

Mühürlü Güller / Engin / 2003

Koçum Benim / Orçun / 2002-04

ROL ALDIĞI FİLMLER

Kalbin Zamanı / Demir / 2005

New York'ta Beş Minare /Timur / 2010

Cennet / Can / 2007

Romantik Komedi / Cem / 2010

Bir Avuç Deniz / Mert / 2010

Anadolu Kartalları / Kemal / 2011

Bu Son Olsun / Sinan / 2012

Romantik Komedi 2 / Cem / 2013

Bu İşte Bir Yalnızlık Var / Mehmet / 2013

Ve Panayır Köyden Gider / Ali / 2016