28 Şubat ekşi sözlük ne zaman düzelecek? Ekşi sözlük çöktü mü, neden açılmıyor?

İdlib'de yaşanan son gelişmeler doğrultusunda dezenformasyonun önlenebilmesi amacıyla Ekşi sözlük, Facebook, Twitter ve Youtube erişiminin geçici olarak kapatıldığı bildiriliyor. Ekşi Sözlük kullanıcıları uygulamanın ne zaman düzeleceğini araştırmaya başladı. İdlib'te yaşanan saldırı sonrasında şehir ve yaralı askerlerimizden haberler gelmeye devam ediyor. İşte Ekşi sözlük çöktü mü? Ekşi sözlük neden açılmıyor? Ne zaman düzelecek? Merak edilen detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 28 Şubat 2020, 10:13 Güncelleme 28 Şubat 2020, 10:24
28 Şubat ekşi sözlük ne zaman düzelecek? Ekşi sözlük çöktü mü, neden açılmıyor?

İÇİNDEKİLER

Ekşi sözlük çöktü mü? İdlib'te yaşanan saldırı sonrasında şehir ve yaralı askerlerimizden haberler gelmeye devam ediyor. Saldırı açıklaması bültenlere son dakika olarak geçiliyor. Sosyal medya organlarına ulaşımda büyük sorunlar yaşanıyor. Ekşi Sözlük kullanıcıları uygulamanın ne zaman düzeleceğini araştırmaya başladı. İşte Ekşi sözlük çöktü mü? Ekşi sözlük neden açılmıyor? Ne zaman düzelecek? Merak edilen detaylar haberimizde...

EKŞİ SÖZLÜK NEDEN AÇILMIYOR?

İnternet tarayıcısından giriş yapmaya çalıştığınızda, Ekşi Sözlük sembolü uzun bir süre dönerek veri çekmekte başarısız oluyor. İnternet hızları düşük kullanıcılarda ise Ekşi Sözlük'e girmeye çalışırken uzun süreli ağ gecikmesi yaşandı şeklinde hatalar görülebiliyor. Herkes Ekşi Sözlük'e neden giremiyorum? sorusunun cevabını araştırıyor. Bir çok kullanıcı kendi bilgisayarlarında sorun olduğunu düşünse de, 28 Şubat itibari ile Türkiye genelinde internet ağlarında bir sorun yaşanmaktadır. Özellikle sosyal medya platformlarına giriş yapmak neredeyse imkansız diyebiliriz.

SOSYAL MEDYA UYARISI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan'dan 'sosyal medya' uyarısı...

Sayan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Millet olarak çok kritik anlar yaşıyor, yüreğimizi yakan haberler alıyoruz.

Sosyal ağlar üzerinden yayılmaya çalışılan yalan haberlere karşı dikkatli olmamız ve sadece resmî açıklamalara itibar etmemiz son derece önemli. Aziz Milletimizi yanıltmaya yönelik haber ya da paylaşım yapan kişilerle ilgili tespitler Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'miz tarafından başlatıldı.

Yapılan tespitler adli merciler ile paylaşılarak yasal süreç başlatıldı. Gerçek hayatta suç olan her davranışın sanal ortamda da suç olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Rabbim, Kahraman Ordumuzun yardımcısı olsun.

EKŞİ SÖZLÜK NEDİR?

Ekşi Sözlük üzerinde her türlü kavram ve konu hakkında kayıtları olan yazarların yorumlarını içeren katılımcı sözlük tarzında tasarlanmış olan bir ağ sayfasıdır. Sedat Kapanoğlu tarafından 1999 yılında kurulmuş olan site "sourtimes.org" sitesinin bir parçası olacak şekilde oluşturulmuştur. Sitenin sloganı "Kutsal Bilgi Kaynağı" olarak bilinmektedir. Siteye girilen ilk başlık ise "pena" dır.

İlerleyen zamanlarda popülerliği artmış olan sözlük daha sonra sourtimes.org'un ana parçası halini almıştır. Sedat Kapanoğlu'nun birçok konuşmasında Ekşi Sözlük'ün kurulmasında Otostopçunun Galaksi Rehberi isimli kitabın fikir babalığı yaptığını söylemektedir.

Oldukça sık kullanılan ve bu tarzda bir sözlük özelliği gösteren sayfalardan biri de Ekşi Sözlük'tür. Ekşi Sözlük yazarların girdiği içeriklerin, sözlük kuralları dahilinde kontrol edildiği bir ortamdır. Uygunsuz bulunan yazılar sitenin moderatörleri ve gammaz adı verilen kullanıcılar tarafından silinmektedir.