28 Şubat 2020 Whatsapp çöktü mü? Ne zaman düzelecek?

Dün yaşanan kalleş saldırının ardından Türkiye'de internet erişim sıkıntısı yaşanıyor. Bu bağlamda Whatsapp çöktü mü? Whatsapp neden yavaş? 28 Şubat 2020 Whatsapp neden yavaş? Gibi sorular milyonlar tarafından araştırılıyor. Whatsapp'da Twitter, instagram, Facebook ve Youtube sonrası yavaşlayan ve zor hareket eden uygulamalar arasında. Whatsapp tamamen çökmedi ancak çok yavaşladı. Whatsapp'da resim ve videolar gitmiyor. Saat 00.00 sularından itibaren internette sorun yaşandığı kullanıcılar arasında konuşuluyor. Bazı kullanıcılar bu kapsamda İnternet ne zaman düzelecek sorusuna yanıt aramaya başladı.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2020, 09:15 Güncelleme 28 Şubat 2020, 10:28
28 Şubat 2020 Whatsapp çöktü mü? Ne zaman düzelecek?

İÇİNDEKİLER

Whatsapp çöktü mü? Whatsapp neden yavaş? 28 Şubat 2020 Whatsapp neden yavaş. Whatsapp'da Twitter, instagram, Facebook ve Youtube sonrası yavaşlayan ve zor hareket eden uygulamalar arasında. Whatsapp tamamen çökmedi ancak çok yavaşladı. Whatsapp'da resim ve videolar gitmiyor. Whatsapp en çok ayakta kalan uygulamalar arasında yer alıyor. Whatsapp ne zaman düzelir, Whatsapp ne zaman kendine gelir hiç bir bilgi yok. Whatsapp'ı hızlandıracak ve hızlı giriş yapacak bir uygulama da yok.

İNTERNET KESİNTİLERİNE OPERATÖRLERDEN AÇIKLAMA

Dün gece başlayan ve halen devam eden twitter, facebook, instagram gibi sosyal medya platformlarına erişim sorunuyla ilgili GSM operatörlerinden açıklama.

TÜRK TELEKOM'DAN OTOMATİK SES MESAJIYLA YANIT: ARALIKLARLA KONTROL EDİNİZ

Türk Telekom'un 444 5 444 numaralı iletişim merkezine yapılan aramalar da şu mesajla açılıyor: "Değerli müşterimiz, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya kanallarına erişimde kesintiler yaşanabilmektedir. Aralıklarla bağlantınızı kontrol edebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler."

TURKCELL: SORUN VAR, ARAŞTIRIYORUZ

Turkcell'in çağrı merkezine yaptığımız aramada da sosyal ağlara erişimde yaşanan sorunun Türkiye genelinde yaşanan bir durum olduğu ve araştırıldığı ifade edildi.

Whatsapp çöktü mü?

28 Şubat 2020 İlk olarak İnstagram, Youtube, Facebook ve Twitter çökmesi sonrası tek kalan haber alma uygulaması olan Whatsapp'da çok yavaşladı.

Whatsapp neden yavaş?

Whatsapp yazdıklarım gidiyor mu ve Whatsapp resim ve videolarım gitmiyor yorumları sonrası Whatsapp'da yavaşlama mevcut.

Whatsapp ne zaman düzelecek?

Whatsapp en çok ayakta kalan uygulamalar arasında yer alıyor. Whatsapp ne zaman düzelir, Whatsapp ne zaman kendine gelir hiç bir bilgi yok. Whatsapp'ı hızlandıracak ve hızlı giriş yapacak bir uygulama da yok. Whatsapp düzelme tarihini net olarak veremiyoruz. Whatsapp çok yavaş ancak resim ve video gitmiyor! Whatsapp'da yazdıklarınız gidiyor. Whatsapp oldukça yavaş ve resim video problemi mevcut. Resimler ve videolar gitmezken Whatsapp'da yazdıklarınız geç de olsa gidiyor. Whatsapp'da sadece yavaşlık mevcut.

İnternetsiz Whatsapp kullanmanın yolu

WhatsApp kuşkusuz son dönemin en popüler platformu. Wi-Fi veya Hücresel Veri bağlantısının olmadığı zamanda WhatsApp`tan gönderilen mesajlar, aktif internet bağlantısı olana kadar uygulamada kalıyor, daha sonra kullanıcıya gönderiliyor.

Ancak gelen bilgilere göre; internetsiz WhatsApp kullanabilmek mümkün. İnternetsiz WhatsApp kullanabilmek için bir takım ayarlar yapmak gerekiyor.
Ancak internetsiz WhatsApp şimdilik sadece Android cihazlarda çalışıyor.

İşte internetsiz WhatsApp için adım adım yapmanız gerekenler...

1- Android cihazınızdan Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar bölümüne girin.
2- Mobil Ağlar bölümünden ise Erişim Noktası Adları seçeneğine tıklayın.
3- Erişim Noktası Adları ekranında sağ üst bölümde yer alan "ekle" seçeneğine tıklayın
4- Açılan ekranı aşağıdaki bilgilere göre doldurun

İsim: WhatsApp APN: internet Proxy: 127.0.0.01 Bağlantı noktası: 8080

5- Bu işlemleri yaptıktan sonra profili kaydedin ve Erişim Noktası Adları bölümünden WhatsApp'ı seçin.

iOS'ta ise ayarlar bölümünün kısıtlı olmasından dolayı proxy ve port değişimi yapılamadığını belirtelim.

Bu işlemi yaptıktan sonra telefon 4G bağlantısında kalmaya devam ediyor, ancak GSM şirketi internet harcamanızı size yansıtmıyor.

Normal ayarlara döndüğünüzde ise bu süreçteki internet kullanımınız tek seferde size yansıtılıyor.

Whatsapp nedir?

WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden! WhatsApp kullanabilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğinden ya kablosuz ağa bağlanmanız ya da bir mobil internet paketi almış olmanız gerekiyor. WhatsApp kullanabilmeniz için mesajlaşacak arkadaşınızın da WhatsApp kullanması gerekiyor. Böylelikle sınırsız mesajlaşmak, resim, video ve ses kaydı göndermek ve ücretsiz telefonla görüşmek mümkün.