Ahmet Kural'ın Sıla'ya şiddet uygulamasının sebebi Okan Can Yantır mı? İşte şok eden iddia!

Sıla ve Ahmet Kural hakkında gelişmelere her geçen dakika yenisi ekleniyor. Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde Sıla'ya şiddet uygulamasının nedeninin Okan Can Yantır olduğu iddia edildi. Oyuncu Ahmet Kural'dan fiziki şiddet gördüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulunan şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun, Ocak ayında yaşadıkları ayrılıkta Okan Can Yantır ile birlikte olduğunu söylemesi üzerine tartışma çıktığı iddia ediliyor. İşte Ahmet Kural'ın Sıla Gençoğlu'na şiddet uygulamasının nedeni...

Giriş Tarihi 04 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 04 Kasım 2018, 13:30
Ahmet Kural’ın Sıla’ya şiddet uygulamasının sebebi Okan Can Yantır mı? İşte şok eden iddia!

İÇİNDEKİLER

Sıla Gençoğlu'nun sevgilisi Ahmet Kural tarafından darp edildiği iddiasıyla açtığı dava üzerine, kavgayı çıkaran nedenin ne olduğu merak konusu olmuştu. Ahmet Kural'ın özür açıklamasındaki "O gece, benimle paylaştığı şeyleri itidalli bir şekilde karşılayabilmeliydim. Herkesin ayıbı kendine diye düşünmeliydim. Konu canımı ne kadar acıtsa da, soğukkanlılıkla evimi terk etmeliydim" sözleri ise dedikodu kazanını kaynattı. Kural tarafından 45 dakika darp edildiğini iddia eden Sıla, şiddetin nedenini gizlerken oyuncunun çevresi olayın perde arkasında kıskançlık olduğunu öne sürdü. İkili, iddiaya göre 29 Ekim gecesi oyuncunun evindeki tartışmada eski defterleri açtı. Çiftin Ocak 2018'deki ayrılığına popçunun o dönem Okan Can Yantır'la buluşmasının neden olduğu konuşulmuştu. Kural da iddiaya göre olay gecesi Sıla'ya Yantır'la aşk yaşayıp yaşamadığını sordu. İşte Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural'ın tartışmasının sebebi...

EVDEN KOVDU, GİTMEDİ...

Sıla'nın 'Hayır' yanıtına inanmayan Kural, ısrar etti. Şarkıcı da dakikalar sonra Yantır'la aşk yaşadığını itiraf etti. Ayrı oldukları dönemde kimseyle birlikte olmadığını söyleyen oyuncu da Sıla'yı evden kovdu. "Gitmeyeceğim" diyen Sıla, iddiaya göre oyuncuya bardak fırlattı. Bir diğer iddiaya göre ise Kural, Sıla'nın görüşmesini istemediği bir kadın arkadaşıyla sık sık bir araya gelmesi üzerine çıldırdı....

Sıla ile Yantır, Mart'ta objektife baş başa yemek yerken yakalanmıştı.

Sevgilisi Ahmet Kural'dan şiddet gördüğü iddiasıyla şikayetçi olan ve 3 ay koruma kararı aldıran Sıla Gençoğlu'nun ifadesi ortayı çıktı.

İFADESİNDE ŞOK DETAYLAR

Şarkıcı Sıla, Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifade de Ahmet Kural'dan vücudunun çeşitli yerlerine yumruk, tekme ve tokat yemek üzere darp edildiğini söyledi. Kül tablası ile dayak yediği iddialarını ise yalanladı.

SILA AHMET KURAL HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?

Sıla'nın ifadesinde dikkat çeken detaylar:

Ahmet Kural beni hem dövdü hem de ölümle tehdit etti. Birlikte konuşuyor iken konuşma bir anda tartışmaya döndü. Bu sırada vücudumun çeşitli yerlerine yumruk, tekme ve tokat atmak suretiyle ben darp etti.

Beni darp ettiği sırada kül tablası veya herhangi, bir cisim kullanmadı. Sadece bir ara kül tablasını kaldırdığını gördüm fakat bana atmaya yeltenmedi. Ama elinde kül tablası bulunduğu sırada git buradan seni öldürürüm şeklinde tehditlerde bulunuyordu.

Aynı zamanda şu an telaffuz etmek istemediğim sözler söyleyerek hakaret ediyordu. Yine bir ara seni, öldüreceğim dedi. Ben bir şekilde ikametten çıktım ve kendi şoförümü çağırdım.

Sıla darp edildiğini belirttiği geceden 2 gün sonra kendi ifadesine göre kendine gelip cesaretini topladıktan sonra hastaneye gidebilmişti.Darp raporuna göre; muayene, kayıtlara adli vaka olarak geçti. Olayın özetine ise, 2 gün önce tüm vücuduna tekme darbeleri aldığı, yerde sürüklendiği, darp sonrası idrarından kan ve pıhtı geldiği yazıldı. Kafatasında ödem olan şarkıcının yüzünde meydana gelen ezilme, ciltte, kol ve bacaklarda ezikler şarkıcının yerde sürüklendiğine işaret ediyor.

Sıla, 1 Kasım 2018'de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu. Fiziki şiddet gördüğünü iddia eden sanatçı 3 ay koruma kararı aldırdı. Sosyal medyadan açıklama yapan Sıla, "Korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum" dedi. Ahmet Kural da yaptığı açıklamada "Bu çirkin iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Ayrıntılarını savcılığa vereceğim ifadeden de öğreneceğiniz üzere aramızda karşılıklı itişme çıktı. Bu esnada kolunu tuttum. Bunun dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum" diye konuştu.

AHMET KURAL'DAN İLK AÇIKLAMA!

Sosyal medyadan Sıla Gençoğlu'na destek mesajları yağdı. Sevgilisi SIla'yı darp ettiği iddiasıyla gündemde olan Ahmet Kural, Twitter'dan özür diledi:

BASINA VE KAMUOYUNA

"Dün konuyla ilgili kısa bir açıklama yapmış, tüm yaşananları yargıya vereceğim ifadede anlatacağımı söylemiştim. Öyle de yapacağım. Çok sevmiş, sevdiğini gördüğünde gözleri patlamış bir insan olarak, kalbim çok acımış olsa da bu yaşananlarla ilgili benden olumsuz bir şey duyamayacaksınız. Benimle ilgili amacım aşan ifadeler, gerçek olmayan şeyler söylenmiş olsa da benden kötü sözler işitmeyeceksiniz. Ben çok üzgünüm. Bunu yaşadığım için, kadına şiddetle anıldığım için, böyle bir konunun parçası olmaya imkan verdiğim için... Dün akşamki açıklamamda da belirttiğim gibi, tartışmanın sebebi olan ve ağır tahrik içeren konu üzerinden başlayan yüksek sesli karşılıklı bu kinci tartışma esnasında yaşanan itişme sırasında bugüne konu olan olumsuz gelişmeler yaşandı. Bunun dışında 45 dakika diye belirtilen süre, yerde sürükleme, küfür ve hakaret, kül tablası fırlatma, tehdit, şantaj, alıkoyma gibi benim hakkımda iddia edilenler doğru değil. Ancak, ne olursa olsun, bu tip bir tartışmanın içinde bile olmamalıydım. Konu canımı ne kadar acıtsa da, soğukkanlılıkla evim dahi olsa o ortamı terk etmeliydim. İddia edilen olay sırasında sevdiğim kadınla yaşadığım itişme ve sonuç da elbette bana yakışmadı.

Ne olursa olsun, böyle bir olayın bir tarafı olduğum için, başta Sıla olmak üzere tüm kadınlardan özür diliyorum. O gece, benimle paylaştığı şeyleri itidalli bir şekilde karşılayabilmeliydim. Herkesin ayıbı kendine diye düşünmeliydim. Kadına şiddet konusundaki toplumda oluşan hassasiyeti, saygı ile karşılıyorum. Bu olaydan ben de birçok ders çıkardım. Hayatımın bundan sonrasında da çıkardığım bu derslerin gereğini yerine getirmek için çalışacağım. Bu yüzden ilk etapta bu gereklere odaklanacağım.

Türkiye'ye örnek gösterilen bir aşkın parçası iken, bu aşkın aktörleri, bu şekilde gündeme geldik. Bu ilişkiye ve Sıla'ya karşı saygımdan, bizi sevenlerin bu ilişkiye verdiği değere hürmetimden, olayın detaylarını resmi makamlar dışında paylaşmayacağım. Sevgiye, doğruluğa ve insanların vicdanında iyi şeyler birikeceğine inancımı hiçbir zaman kaybetmeyeceğim."

Sıla Gençoğlu'nun avukatı, oyuncu Ahmet Kural'ın, televizyonda yaptığı açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen kasten yaralama suçundan da yargılanması istemiyle dilekçe verdi.

Sıla'nın şoförü ve bir kadın iddialar hakkında tanık olarak soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu savcısına ifade verdi. İfadelerini veren tanıklar, adliyeden ayrıldı.

Ahmet Kural'ın tanık olarak dinlenilen komşusu, Sıla'ya dayak olayıyla ilgili arkadaşına attığı whatsapp mesajını soruşturmayı yürüten savcılığa sundu. Tutanakla tespit edilen ve dosyaya delil olarak giren mesajda: "Ahmet Kural evinde bir kızı dövüyor. Çok kötü dövüyor, polise haber versek mi?" yazdığı belirtildi.

Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın'dan açıklama yaptı: 1 Kasım 2018 Perşembe günü saat 15.00'da müvekkilim Ahmet Kural hakkında yapılan şikâyeti ve iddiaları medya aracılığıyla öğrenmekle birlikte 02.11.2018 Cuma günü sabah 8.30'da Çağlayan adliyesine giderek dosya içeriği tarafımızca alınmış dosyanın ilgili savcısıyla görüşülerek araya hafta sonunun girmesi nedeniyle Ahmet Bey'in 05.11.2018 Pazartesi günü ifade vermesi hususunda mutabık kalınmıştır. Şunu önemle belirtmek isteriz ki olay yargıya intikal etmiştir. Taraflardan biri ifadesini vermiş, diğer taraf ise hala ifadesini vermemiştir. Hukuki sürecin sağlıklı devam etmesi ve masumiyet karinesinin zarar görmemesi adına herkesin ve taraf avukatlarının üstüne düşeni yapması gereklidir.Bilginize sunulur.

Ahmet Kural pazartesi günü iddialar hakkında ifade verecek...